Gravelbike = robuuster dan een racefiets en sneller dan een mountainbike. Extra ruimte voor bredere banden, een comfortabele zitpositie en schijfremmen. Voor fietsers die zowel op de weg als licht offroad willen rijden. Dé  ideale ‘allround fiets’ voor al je tochten.”

Wat doen we en hoe doen we het?

Wij maken ‘à la carte’ Gravelfietsen. Samen bespreken we welke opbouw voor jou het meest geschikt lijkt. Dit op basis van wat je met de fiets allemaal van plan bent, wat je voorkeuren zijn qua frameset, opbouw/afwerking en wat je budget is. 


Niner RLT 9

voor Kasper

Deze Niner RLT 9 (aluminium frame + carbon voorvork) is het oude model van de RLT. Nog met snelspanners in plaats van steekassen en hier en daar verschillen nog enkele details met het nieuwe model. Is enkel nog te verkrijgen in maat 47 (voor personen tussen 1m50 en 1m60). Deze heb ik gemaakt voor onze jongste zoon Kasper. Nog iets groot voor hem nu, 't zal voor binnenkort zijn :-)

Deze is opgebouwd met een Shimano XT 1x11 MTB groepset en 3T flatbar stuur. Een 170 mm crank met 34T en een cassette Sram 11-36. Vooraan 160 mm hydraulische schijfremmen en achteraan 140 mm. Zadel en handvaten zijn van Ergon. Wielen een oude DT Swiss R23 set met tubeless Schwalbe G-One Allround 38 mm banden. Een korte stuurpen (voor 't moment) van 40 mm en gewone pedalen. Er kan zowel voor- als achteraan een bagagedrager op gemonteerd worden indien gewenst.


IMG_2576.jpg

Niner BSB 9 RDO

woon/werk...

Ik heb nog een gravel fiets gemaakt die gaat gebruikt worden als een (sportieve) woon/werk fiets. Deze is opgebouwd rond een Niner BSB 9 RDO carbon frameset.

Als wielset heb ik er een van American Classic gekozen vanwege zijn stevigheid. De banden zijn de Schwalbe Marathon Almotion, echt onverwoestbare tubeless toerbanden. De fiets werd verder uitgerust met een volledige Sram Rival 1 x 11 groep met 42T crank 175 mm en 11-42 XD cassette. Klein detail, de bottem bracket is een keramische van Cema, dat draait ongelooflijk soepel. Voor de rest gebruikte ik tfhpc onderdelen, een Ergon zadel, spatborden en 160/140 mm hydraulische schijfremmen. Er staat ook de nieuwe Garmin Edge 1030 GPS op een een oi bel van Knog.

Mooi, al zeg ik het zelf :-)


foto1.jpg

Niner RLT 9

een echte gravelfiets voor dames

Deze  Niner RLT 9 , aluminium frame en carbon voorvork, is opgebouwd als een echte gravelfiets.

Met steekas 15 mm vooraan en 12 mm achteraan. Deze is met een Sram Rival 1x11 groep. Vooraan een Wolftooth 36T kettingblad en achteraan een 11-36 cassette. Ergon CF3 Road Series 'licht verende' zadelpen met opvallend Dakine zadel.

Zipp (vrouwen)stuur en stuurpen. Flatmount hydraulische schijfremmen met Sram Centerline schijven (vooraan 160 / achteraan 140) en DT Swiss PR 1600 tubeless gemonteerd wielset met Schwalbe G-One speed 30 mm banden... 

Alles erop en eraan goed voor 8,8 kg.


Niner RLT 9

all-rounder

IMG_2458.jpg

Eva haal nieuwe fiets is zopas afgewerkt: Niner RLT 9 frameset, aluminium frame met carbon voorvork, steekassen vooraan 15 mm en achteraan 12 mm. Met Ultegra groep (cassette 11-34) en Praxis 48/32 crank, flatmount hydraulische Shimano schijfremmen, DT Swiss Tubeless (zonder binnenband) ER 1600 wielset met Schwalbe G-One speed 30 mm banden.

Afgewerkt met een kleurrijk zadel en Specialized onderdelen: stuur, stuurpen en licht verende carbon zadelpen. Er is nog een 2de set wielen dat er bij hoort met daarop Specialized Trigger 38 mm tubeless banden, voor de iets meer offroad ritten of gewoon voor meer comfort/grip.

Op dit frame kan je een achter- en voordrager monteren indien gewenst. Een echte "allround" fiets: geschikt voor race, graveltochten, vakantie en/of woon/werkverkeer.


Niner BSB 9 RDO

cyclocross

M'n nieuwe cyclocross fiets voor volgend seizoen is klaar :-) Een Niner BSB 9 RDO carbon frame/vork met Sram Rival 1 x 11 groep, 11-36 cassette en X0 36T crank, DT Swiss tubeless wielen, Ergon CF3 "bewegende" zadelpen (eens benieuwd wat dat gaat geven), hydraulische schijfremmen 160 mm vooraan en 140 mm achteraan, een ietwat 'gravelstuur' van 46 cm en SQ lab pedalen... klaar voor actie, deze zomer er wat aan gewoon worden en in het najaar rij ik er de WVZ veldritten mee !!

IMG_2373.jpg

IMGP5012.JPG

Niner BSB 9 RDO

race/gravel...

M'n nieuwe racefiets is klaar, gravelfiets is eigenlijk de juiste benaming. Carbon frame/voorvork Niner met steekassen. Stuur en zadelpen carbon 3T. Een Shimano Ultegra R8000 hydraulische groep. Met crank compact 50/34 en cassette 11-34 goed voor elke berg ! Voor de wielen had ik eerst de DT Swiss ER 1600 gekozen, maar dan heb ik deze dan uiteindelijk toch gewisseld voor een carbon setje: de DT Swiss RC 28 Spline C Road Carbon. De eerste keer dat ik carbon wielen gebruik, met 1325 gr de set een redelijk 'lichtgewicht', eens benieuw...

Banden gravel Schwalbe G-One 30 mm tubeless, op z'n best op de kasseien ! Ergon zadel, SQ Lab spd pedalen en daarmee is het zowat allemaal gezegd. 

Met alles er op en er aan komt hij op 8,4 kg - in de winkel zouden ze zeggen 7,6 (zonder pedalen, bidonhouders, Garmin houder, bel... ), iets meer dan een kilo zwaarder dan m'n vorige race met velgremmen maar zonder twijfel een topfiets !!


foto1.JPG

Niner RLT 9 Steel

één voor alles...

Deze Niner met stalen frame en carbon voorvork werd opgebouwd met een Sram Apex 1 x 11 groep, 30 mm crank met 1 x 42T vooraan en achteraan een 10-42 Sram GX cassette. Het type fiets waar je zowat overal kan mee rijden. Op de baan, maar ook gravel en offroad zijn geen probleem.

'Eén voor alles' zou je kunnen zeggen.

De stevige en tubeless American Classic wielen zijn uitgerust met 40 mm WTB banden. Op het frame kan je zowel een voor- als achterdager monteren zodat deze zeker ook geschikt is als vakantie- of woon/werkfiets.


IMG_2264.jpg

MTB Niner Air 9 Alu

met vaste voorvork

Deze MTB voor m'n dochter Lore is dan ook klaar, eentje waar je zowat alles mee kan doen. De lichte vaste 3T voorvork maakt dat de fiets ook op de weg en op gravelpaden vlot rijd zonder het "gestuiter" en extra gewicht van een verende voorvork. Ook goed om een cyclocross wedstrijd mee te doen. Voor MTB in onze regio heb je (vind ik zelf) niet echt een verende vork nodig, zelfs in de Ardennen kan je vlot mee met een vaste voorvork. Kwestie van je bandendruk wat aan te passen. De 29" wielen zijn uiteraard tubeless en met Schwalbe Nobby Nic banden kwestie van wat grip te hebben. Als groep koos ik voor de Shimano SLX 1 x 11 - vooraan 32T en achteraan 11-42 maakt dat ze zowat overal over geraakt. En qua prijs is deze groep meer dan schappelijk. En nu rijden maar :-)


IMG_2230.jpg

MTB Niner Air 9 Carbon

vollen bak gaas geven :-)

M'n Niner Air 9 Carbon 29" MTB is klaar. Wegens veel werk de laatste maanden heeft het even geduurd maar ik ben wel heel blij met het resultaat. Ik heb deze samengesteld met: een Rockshox RS1 voorvork, de SRAM Eagle X01 12 speed groep met 10/50 cassette en vooraan 1 kettingblad 32T, met DT Swiss X1700 Tubeless wielset, Ergon zadel/handvaten, SQ-LAB innerbarends...

Een feest om naar te kijken en het rijd zonder meer super !!!


IMG_1825.jpg

Niner RLT 9 'oud' model

'take the road less traveled'  met een Niner uiteraard :-)

Deze Niner RLT 9 heeft een aluminium frame en een volledig carbonnen voorvork. De tubeless wielset is een Shimano WH-RX830 carbon/alu, betrouwbaar en met mooie hogere velgen. Banden zijn uiteraard tubeless (geen binnenband dus) en de Schwalbe G-One Speed 30 mm (max. clearance is 40 mm). Deze gaan prettig op de weg en je kan er gerust een veldbaantje mee op. Er zit een Sram Rival 1x11 groep op, vooraan crank met 1 blad 42T en achteraan een cassette 11-36T (kan tot 11-42).

De fiets is voor m'n dochter Lore en werd uitgerust met een Specialized vrouwenzadel en stuur 40 cm. Afwerking is een mix van 3T en Ritchey. Naar remkracht toe opteerde ik toch voor 2 remschijven van 160 mm, hoewel achteraan  140 mm zeker wel voldoende zou geweest zijn. Met pedalen en al erop en eraan weegt hij exact 9 kg.

Klein detail, als top cap gebruikte ik de Niner YAWYD ('you are what you drink'), een leuk hebbedingetje waar je een kroonkurk kan op vastzetten van bijvoorbeeld  je lievelingsbier, voor haar aangezien ze komende op 14 jaar is dacht ik dat een Gini kroonkurk toepasselijker zou zijn :-)

Naar mijn mening zonder twijfel een topfiets voor een topdochter !