Aangezien er naast fietsen en lopen ook stevig wat gezwommen wordt of een combinatie van... een nieuwe rubriek: dé triclub


IMG_3892.jpeg

Triathlon kamp in Mallorca

1-4-2018

1200 km (15 zwemmen, 1140 fietsen & 45 lopen): het resultaat van een zoning weekje Mallorca voor de Triclub. De Tackx Neo, in combinatie met Trainer Road mag dan wel een uitstekende trainings-tool zijn, na enkele maanden indoor-fietsen, beginnen de kriebels toch onvermijdelijk te komen. Toen Bruno en Sarah de uitnodiging kregen van de Triathlon Club Geneve om een weekje op Mallorca te gaan trainen, was de beslissing snel genomen. Mallorca heeft een stevige reputatie wat betreft fietsen, maar heeft wat hen betreft de verwachtingen alvast overtroffen. De uitvalsbasis was Viva Blue op Playa de Muro, het sporthotel bij uitstek met alle faciliteiten (privé-baantjes in het zwembad, volledig uitgerust fiets-centrum, herstellende massages,…). Het is dan ook niet abnormaal om Nino Schurter aan het ontbijtbuffet tegen te komen, of aan te schuiven aan het spaghetti-buffet met het Italiaans nationale team. Verder is playa de Muro simpelweg lelijk, reden genoeg dus om elke dag op de fiets te klimmen en de rest van het eiland te verkennen (en massas leuke dorpjes en kustplekjes te ontdekken). De heuvels zijn niet extreem (de hoogste top is 1000m en de meeste klimmen rond de 5%-6%), perfect voor de tijd van het jaar. Ze zijn wel erg talrijk, dus zo staat na elk ritje toch minimum 1000hm op de teller. Ze hebben verder ook erg veel opgestoken van de talrijke Kona-laureaten (Kona is de Ironman worldchampionships in Hawaii) en de voortreffelijk omkadering van de coaches en natuurlijk wordt een zware trainingsdag nog steeds afgesloten met een biertje en wat zware verhalen.

Sarah en Bruno beginnen alvast vol energie en enthousiasme aan het seizoen (met ook het voornemen om tegen de Etape nog enkele kilootjes minder te wegen).


otot.png

'Trinyon'

6-08-2017

De Triclub, afdeling Zwitserland heeft begin augustus nog een activiteit gedaan: Triathlon van Nyon aan de oevers van Lac Leman, beter gekend als het meer van Geneve.  Een thuismatch, aangezien zowel het loop als het fietsparcours vlakbij ons huis loopt, maar wel een parcours dat veel klimmen is in beide disciplines. Op zondagochtend was er de sprint afstand. Vertrek om 8:15 stipt voor 500m zwemmen, 21 km fietsen en 5km lopen. Voordeel was wel dat het nog een aangename temperatuur was. Aangezien de temperatuur van het water net boven 22 graden celcius lag, was het dragen van een neopreen wetsuit niet toegelaten. Sarah heeft meegedaan samen met nog 200 andere vrouwen en heel veel mannen. Het zwemmen bleek een challenge voor iedereen door de sterke stroming (door de wind) en de golven (ja, zelfs in een meer zijn er golven). Bijna iedereen heeft 100 meter meer dan nodig gezwommen door af te driften. Sarah is 162ste vrouw uit het water gekomen maar dan sterk beginnen te fietsen. Ook het lopen ging vlot, met als resultaat een 85ste plaats bij de vrouwen. Deze winter dus vooral blijven oefenen op het zwemmen.

Vlak na de middag was er dan de olympische afstand met 1500m zwemmen, 42km fietsen (4 rondjes van iets meer dan 10km) en 10k lopen. Ondertussen was het buiten al ruim meer dan 30 graden en was de wind ook verder aangewakkerd, dus nog meer golven.  De organizatie heeft dan ook beslist doordat de zwemcondities verre van ideaal waren om toch de wetsuits toe te laten voor deze discipline. Bruno heeft een supersterke zwemstart genomen met een 108ste tijd op 330 mannen maar heeft dan spijtig genoeg door een mechanisch defect moeten stoppen na 2 fietsrondjes.

Deze triathlon is zeer geliefd bij het brede publiek en supergoed georganizeerd dus een aanrader voor iedereen die dit eens wil proberen.  Er is zelfs een discovery race met 200 meter zwemmen, 10.5km fietsen en 2.5km lopen.  Misschien een ideetje voor de Belgische delegatie?

Met dank aan m'n zus Sarah :-)

 


Sprint triathlon in de Jura

25-6-2017

De voltallige Zwitserse delegatie heeft deelgenomen aan een sprint triathlon in Vallée du Joux: 500m zwemmen, 20km fietsen en 5km lopen. Een pittoresk kader midden in de Zwitserse Jura en ideale omstandigheden na de hittegolf van de afgelopen weken, perfect dus.

Toch zijn de verwachtingen aan de start eerder gematigd. Sarah heeft 7 weken stilgelegen na een val met de fiets en de gevolgen daarvan (gebroken hand). Bruno maakt de switch van lange afstand naar sprint op 1 week tijd en heeft geen enkel idee hoe dat zal bevallen. Lage verwachtingen dus, maar motivatie en zin in overvloed.

Het water heeft een aangename 22 graden. Wetsuits zijn dus toegestaan, maar Sarah beslist om zonder te zwemmen. Want hoe krijg je dat ding uit met een "brace" aan je hand? En fietsen met een wetsuit wordt wel heel erg warm :-)

Uiteindelijk werd het een top-ochtend voor beiden. Na wat moeite tijdens het zwemmen heeft Sarah de goede fietsbenen teruggevonden en de opgelopen achterstand helemaal dichtgereden (30 km/u gemiddeld) om vervolgens het (trail) lopen af te ronden met een erg sterke 25 min op de 5km. Finish na 1hr27min is een super resultaat!

Bruno moet de kopgroep in het zwemmen na 250m lossen, maar met een stevige fietstijd (37 km/u gemiddeld) en een 5km in 20min, klokt hij toch af op 1hr07min. Persoonlijk record en 31e in de groep!

Zeker een aanrader deze triathlon, zowel voor diegenen die de discipline graag eens willen uitproberen als voor de meer ervaren sporters. En trouwens een geweldig kader voor een fietsuitstap, maar daarover meer eind juli (yes!)

Proficiat beiden, echt goed bezig !!


Dé Ironman Luxembourg

18-6-2017

Bruno nam deel aan de halve triathlon "Ironman 70.3 Luxembourg" te Remich.

De startplaats van het zwemonderdeel is in het midden van Remich, de grootste stad van de moezelstreek. Het is een ronde van 1,9 km tijdens welke de zwemmers op de gehele route heel goed door de toeschouwers te volgen zijn.

Het fietsonderdeel bestaat uit een ronde van 90 km met start en aankomst in Remich. Het eerste deel van de route verloopt langs de Moezel rivier, daarna rijdt je door de prachtige heuvelachtige wijngaarden. Tegen het einde van de fietsronde passeert de atleet het beroemde "Schengen Monument" waar het zogenoemde "Akkoord van Schengen" in 1985 getekend werd.

De looproute van 21,1 km is volledig in Remich. Het is een vlak circuit van 4 rondes, tussen de oever van de Moezel en de schilderachtige wijngaarden. De finish is vlakbij de wisselzone in het centrum van Remich zijn.

Bruno deed er 5u26 min over. Respect !!!