Amstel Gold Race

20/4/2019

Nederlands Limburg, het ‘strijdtoneel’ van Nederlands bekendste (en enige) klassieker. En mijn favoriete kortbij fietsregio. Dus de Amstel Gold Race Toertocht staat al enkele jaren hoog op m’n to-do lijstje. Helaas is deze met loting dus moeilijk binnen te geraken. Gelukkig kan je je als bedrijf inschrijven als ‘team’ en dan ben je zeker dat je mag meedoen (wel niet goedkoop helaas). Dus dat heb ik dit jaar gedaan en samen met 4 andere enthousiastelingen (vlnr. op foto Jessy, Eddy, ikzelf, Eva en Koen) hebben we de 125 km gereden. Eva en ik zijn vrijdag avond al naar ginder gegaan, we hebben een leuk hotelletje in de regio geboekt. Dit was hotel / Grieks restaurant Hestia te Eijsden, een 15 km van Valkenburg. Een aanrader trouwens, propere basic kamers maar een heel lekkere keuken en alles tegen een zeer schappelijke prijs, daar gaan we zeker nog eens terug naartoe. Vrijdag avond hebben we dan nog een relax ritje gereden naar Valkenburg om iedereen z’n startbewijzen te gaan ophalen.

En dan zaterdag met de anderen afgesproken op de parking, samen gaan ontbijten en vertrokken. Het weer was echt geweldig, veel beter kan niet. De rit zelf, de eerste 30 km zijn wat minder mooi maar daarna rij je eerder weg van drukke banen doorheen het mooie landschap. Veel op en af, leuke klimmetjes, veel draaien en keren, top! Enig minpunt, héél veel volk, met z’n momenten en zeker in het begin storend. Maar kom, stukken hebben we relax samen gereden en stukken gingen we ‘vollen bak’ door, ieder op z’n eigen tempo. De ambiance aan de aankomst zat zeker goed, zoals je op enkele van de foto’s onderaan kan zien. Na de race konden we nog genieten van een lekker pasta buffet en wat Amstel pintjes.

Samengevat een leuk avontuur, blij dat ik dit eens gedaan heb (in goed gezelschap). Maar ‘t is daar wel een pak rustiger fietsen zonder die 16000 anderen :-)


Pajottenland

13/4/2019

Met het oog op de Amstel Gold race volgende week heb ik nog een stevig trainingsritje gereden samen met m’n vrouw Eva doorheen het Pajottenland. Goed voor een 106 km en een 900 hoogtemeters. Van de gelegenheid gebruikt gemaakt om eens te stoppen bij m’n vader in Sint-Martens-Lennik die een beetje ‘vast’ zit in het gips met een gebarsten knieschijf, na een val met de fiets...

Mooie rit wel een beetje aan de koude kant, we zijn duidelijk klaar voor een paar graden meer :-) Het gevoel op de fiets zit goed, dus klaar voor volgende week…


Jempi Memorial Classic

7/4/2019

Korte rit van een 72 km waarvan deels de Jempi Memorial Classic (50K), die deel uitmaakt van de ‘Corsa Campagnola’ fietskalender. Mooie rustige vlakke rit, eerder relax in leuk gezelschap.


Mallorca

26-31/3/2019

Voor m’n verjaardag heb ik een ‘fietsstage’ cadeau gekregen van m’n zus en schoonbroer, waarvoor duizendmaal dank! Zes dagen (veel bergop) fietsen in Mallorca samen met m’n schoonbroer Bruno. Voor mij de eerste keer daar dus geen idee wat me te wachten stond. Bruno heeft een planning meegekregen van z’n trainer met het oog op de Ironman die hij binnen een 90tal dagen gaat meedoen. Naast fietsen moet hij ook redelijk wat zwemmen en lopen (en rusten daartussen).

Het werd me al snel duidelijk dat die kant van het eiland fietsen ademt. Zowat alles en iedereen is daar gericht op fietsen. Het hotel met alles erop en eraan ga ik kort samenvatten: GEWELDIG. Het fietsen zelf: TOP, we reden op 6 dagen iets meer dan 500 km en meer dan 7000 hoogtemeters. Voor iemand als ik die heel graag (lange) beklimmingen doet werkelijk een droomeiland. Naast fietsen ben ik nog wat gaan wandelen en hebben we daarnaast veel gerust.

Vooral de rit die je rechts op de foto ziet zal me bijblijven. Heel mooi van de ene naar de andere kant van het eiland, 137 km met 2550 hoogtemeters. Ik had een echte superdag, ‘geweldige benen’ en het is een van de weinige ritten ooit die ik reed zonder rugpijn :-)

Het was dus een geweldige ervaring in leuk gezelschap en ik ga zeker nog eens terug !!


MTB Lasne

24/3/2019

Deze voormiddag in een stralend lentezonnetje een prachtige MTB tocht gereden in het niet al te verre Lasne (tegen Waterloo). Peter, een collega van de vroegere avondschool fietshersteller nodigde ons uit om daar bij hem een toertje te komen rijden. Ook Stefaan van de avondschool was er bij. Ik wist niet goed wat ik me van die regio moest voorstellen, blijkt het daar echt prachtig te zijn en perfect voor een leuke uitdagende MTB tocht. We reden relax een 28 km met een kleine 500 hoogtemeters. Het ging er constant op en af, heel wat mooie beklimmingen en (voor mij uitdagende) afdalingen. Lasne, ik had er nog nooit van gehoord, maar ‘t is een plaats waar ik zeker nog eens terug naartoe ga, om te fietsen of om te wandelen, een aanrader! Heren, bedankt voor de ‘compagnie’ en graag tot een dezer :-)


Dwars door Vlaanderen

23/3/2019

Dwars door Vlaanderen Cyclo, de derde manche van de Etixx Classics Tour, werd dankzij het ideale fietsweer én het vernieuwde parcours een schot in de roos.

Maar liefst 3000 deelnemers tekenden present in Waregem. Ditmaal waren de weergoden de organisatie goed gezind. Het was fris, maar onderweg bleef het droog en de wind was ditmaal niet van de partij. Met andere woorden: ideaal fietsweer.

Samen met Eva, Eddy en Jessy reden we 118 km, goed voor iets meer dan 1100 hoogtemeters. Onderweg heel wat kasseien en tal van korte/krachtige beklimmingen zoals o.a. de Knokteberg, Kluisberg, Kortekeer, Taaienberg, Berg ten Houte en nog vele anderen. Echt een mooi omloop, een aanrader !


WTCB 2019

16/3/2019

Knappe rit doorheen het Pajottenland veelal langs kleine en rustige wegen met enkele 'gravel' passages en wat kasseien. Vertrokken in Asse samen met Jessy, Koen, Eddy en Stijn. Zoals elk jaar organiseert Eddy een fietstocht voor z'n collega's en ‘testen’ we even de route. Zoals andere jaren een prachtige tocht met heel wat mooie klimmetjes zoals onder andere de Congoberg en de Hunselberg. Vanuit Asse was het 102 km met een kleine 1000 hoogtemeters, veel op en af dus. De eigenlijke rit vanuit Eizeringen is 75 km. Veel succes met je collega’s Eddy :-)

Zelf reed ik voor de laatste keer nog eens met m’n J.Guillem titanium gravelbike (wegens opbouw nieuwe J.Guillem). Deze met 27,5” wielen gaat in de ‘verkoop’, leuke aan die wielen met dikke 50 cm banden is dat gewoonweg '“vliegt” over de kasseien. Tof dus, allen erg bedankt voor het gezelschap tijdens deze mooie rit...


Omloop het Nieuwsblad

3/3/19

Het “seizoen” is begonnen en direct al een echte ‘flandrien’ rit met regen en wind. Gelukkig was het niet al te koud. In goed gezelschap (samen met Eddy, Michel, Jessy en Eva) heb ik de Omloop het Nieuwsblad gereden. Deze maakt deel uit van de ‘Etixx Classic Tour’. We kozen voor de 90 km met rond de 800 hoogtemeters. Een mooie rit met vertrek in Ninove. Onderweg kom je tal van bergjes en/of kasseien tegen zoals o.a. de Rekelberg, Haaghoek, Leberg, Berendries, Valkenberg, Ten Bosse, De Muur van Geraardsbergen en de Bosberg.

Plezier gegarandeerd, een mooi begin van wat ongetwijfeld een geweldig fietsvoorjaar wordt, nu enkel nog wat kilo’s zien kwijt te geraken tegen dat de échte bergen er aan komen :-)


Bikepacking naar Amsterdam

14-17/2/19

Donderdag met de trein naar Knokke, samen met Steven. Vanuit Knokke vertrekken we voor onze 3-daagse fietstocht naar Amsterdam. Eerst rijden we van Knokke naar Burgh, goed voor een 76 km. Een relaxe rit met de nodige stops voor een koffie of wat lekkers. Neeltje Jans in een stralend lenteweer, ‘t is eens wat anders. De laatste keer dat ik daar passeerde met onze gezins(fiets)vakantie enkele jaren geleden was dit tijdens de ergste zomerstorm ooit in Nederland, extreme wind en regen. Maar dit weekend hebben we enkel zon gekregen en een uitzonderlijk aangenaam fietsweertje voor de tijd van het jaar. In Burgh overnachten we in een mooi hotel met een kleine wellness. Vrijdag ochtend na een lekker ontbijtbuffet (zoals elke ochtend trouwens) vertrekken we voor een 97 km lange tocht naar Scheveningen (tegen Den Haag). Onderweg stoppen we nog aan een viskraampje voor wat lekkers en dan verder, veelal langs water en op mooie fietspaden. Het verschil tussen fietsen in Nederland en Vlaanderen is ‘hemelsbreed’, in Nederland is de fiets werkelijk ‘koning’ en de meeste kilometers fietsen we daar dan ook op fietspaden die volledig afgesloten zijn van de autobaan. In het leuke Scheveningen overnachten we in een gezellig familiehotel en ‘s avonds genieten we op een terras van een lekkere pizza en live Italiaanse muziek, vakantiesfeer op en top. Zaterdag fietsen we nog een 74 km naar Amsterdam, langs de kust en door het nationaal park Zuid-Kennemerland en het mooi stadje Haarlem. Aangekomen checken we in en verkennen we de (drukke) stad. Wat opvalt is het enorme aantal fietsers, echt niet te geloven (en ook de alomtegenwoordige wiet-geur)! We passeren nog in een lekker Chinees restaurant en in een Ierse pub voor we slapen gaan en daags nadien met de trein (rechtstreeks) naar Mechelen sporen. Van daaruit fietsen we naar huis en het (lange) weekend zit erop. Zeker voor herhaling vatbaar en hartelijk bedankt Steven voor het fijne gezelschap !!


Wind en water

9/2/19

Al een tijdje op de sukkel met wat schouder en knie problemen. Na wat rust genomen te hebben in december en alle cyclocross ritten te ‘schrappen’ dacht ik begin dit jaar er terug 100% in te vliegen maar dat was precies geen goed idee. De schouders zijn beter, de knie helaas nog niet hoe het zou moeten zijn.

Dus terug even kalm aan en een rustige vlakke rit gereden samen met Eva en Eddy. Deze heel mooie rit van 75 km volgt de fietsknooppunten. Vooral het 2de deel waar we iets verder van de Schelde rijden is een verrassend mooi stuk. Wel een beetje regen gehad en redelijk veel wind maar geen klagen. De dag nadien nog wel een wat ‘lastig’ gevoel in m’n knie maar beter… beetje bij beetje komt dat in orde :-)

 

Koud maar zonnig

19/1/2019

De eerste langere rit van het jaar, 103 km. Een koude maar gelukkig zonnige zaterdag ochtend. Samen met Eddy reden we een mooie toer van Londerzeel ‘rond’ Mechelen en dan via allerlei waterlopen tot tegen Dendermonde terug naar huis. Mooie vlakke tocht met afwisselend weg en gravelstroken, quasi altijd langs of nabij een of andere waterloop. Een perfect trainingsritje met een warme soep na afloop en ‘s avonds nog een gezellig etentje met Dé Loopclub!


De eerste twee

2&12/1/2019

De eerste rit van 2019, altijd een leuk moment! Samen met Eva en Eddy reed ik de ‘bloemenroute’ vanuit Asse naar Sint-Pieters-Leeuw en Lennik terug naar Asse. Mooie route van een 62 km en een kleine 600 hoogtemeters. Enkel het stukje door het centrum van Groot-Bijgaarden was best te ‘vermijden’. Maar een mooi begin van het nieuwe jaar! Op naar de volgende…

Iets meer dan een week nadien reden we in het zelfde gezelschap een korte maar krachtige rit van 47 km met een kleine 600 hoogtemeters van Gooik doorheen het Pajottenland en de Vlaamse Ardennen. We passeerden o.a. de Muur van Geraardsbergen, de Bosberg en de Congoberg. Toen we aan de auto terug waren begon het te regenen, perfecte timing :-)


CX Herent

2/12/2018

Vandaag meegereden met de WVZ te Herent. Een mooie cross waar ik verleden jaar veel plezier aan beleefd heb. Helaas lag het er vandaag heel modderig bij en dat in combinatie met een redelijk technische omloop is duidelijk niets voor mij. Het was ook enkele weken geleden dat ik nog op een fiets gezeten heb, dit wegens weekje ziek en 2 weken te veel werk, en dat voelde ik. Ik koos om te rijden met de MTB in plaats van met de crossfiets, achteraf gezien misschien niet de beste keuze aangezien het meer dan 8 maanden geleden is dat ik nog eens met de MTB gereden heb en ik de crossfiets eigenlijk wel al goed gewoon ben. Maar soit, in de eerste ronde al stevig ten val gekomen op m’n linker schouder en daarna was de ‘goesting’ al wat over :-) dan nog maar enkele ronden erg op m’n gemak verder gereden en nu op naar volgende week… cross in de wei :-)


Wielervrienden Zennevallei

28/10 & 4/11//2018

De WVZ staat voor recreatieve veldritten in en rondom de Zennevallei. Een leuke vereniging met sympathieke mensen die we vorig jaar leren kennen hebben. Een deel van de renners gaat voluit voor de overwinning en voor het klassement (er is ook een BK), anderen zoals wij doen enkel voor het plezier mee. Een leuke mix, niet altijd gemakkelijk maar wij mij betreft een absolute aanrader!

De eerste twee ritten (van de 16) hebben we gemist wegens elders aan het sporten. Bij de derde in Affligem waren zowel Eva als ikzelf aanwezig. Ik probeer zo veel mogelijk te gaan meerijden, Eva af en toe wanneer het past in haar agenda.

De cross in Affligem is een vlakke snelle omloop deels door weide deels door een bosje met hier en daar wat ‘kunstmatige’ hindernissen zoals de heuveltjes op de foto. Technisch niet moeilijk en leuk om te rijden. We reden deze ook al vorig seizoen in februari dit jaar, toen was het wel een echte modderpoel. Nu lag alles er droog bij en kon je volle bak doorrijden. Ik heb me goed geamuseerd en los van een val en een lichte beschadiging aan m’n linker hand is alles top verlopen. Ik vrees dat mijn bochtentechniek nog heel wat te wensen overlaat, daar zal ik nog zeker werk van moeten maken. De week nadien was ik er bij voor de cross in Ternat, een omloop met al wat meer modder en wat meer hoogteverschillen. Leuk en het ging me goed af. Kort samengevat, ik heb de smaak van het veldrijden alweer te pakken en kijk erg uit naar de volgende ritten die ik kan meerijden…


Rando Marche-en-Famenne

21/10/2018

Het weekend van 20 en 21 oktober zijn Eva en ik naar de Ardennen getrokken. Eva liep zondag mee met de ‘20 km des Ardennes’ - zie verslagje in “dé loopclub” - en we besloten er dan maar een weekend van te maken. Zaterdag deden we het rustig aan en wandelden we 13km. Zondag ochtend besloot ik vroeg van start te gaan zodat we ongeveer samen zouden finishen (zij lopen en ik fietsen). Het was 2° en daar was ik duidelijk niet op voorzien, bibberen van de kou dus. Het was een relatief korte tocht van 85 km met een kleine 900 hoogtemeters, maar het eerste uur heb ik redelijk snel gereden vooral om warm te krijgen. De rit was ok, maar eerlijk gezegd heb ik al veel mooiere ritten dan deze gereden in de Ardennen. Daarnaast trok de signalisatie op niets, gelukkig heb ik de week tevoren na wat aandringen een gpx bestand gekregen van de organisatie. Ook de bevoorrading stelde niet veel voor. Ik heb de indruk dat ze zich dat weekend vooral richten op het lopen en op de MTB tochten en dat de cyclo tochten er zo wat bijkomen… volgend jaar probeer ik de MTB toch eens :-)


Offgrid Gravel Series Limburg

13/10/2018

De Stichting Crossborder Cycling Limburg organiseert diverse fietsevenementen waaronder dit meerdaags GRAVEL-event. Drie events over respectievelijk 75 en 100 kilometer onverharde wegen in de Nederlands Limburgse grensstreek, voor mij de mooiste ‘kortbij’ fietsregio. Iedereen kan meedoen, recreatieve bikers, fun riders en ook voor de meer race minded bikers is er plaats. Naast een sportief en competitief element staat fun, beleven en genieten voorop bij de GRAVEL SERIES. Ik nam reeds deel aan het event in mei, zie vorig verslag. Deze rit nu was meer ‘toegankelijk’ voor gravel, het was een ECHTE gravelrit. Met 60% offroad een perfecte mix, 99% van de tocht was perfect te doen met m’n Niner BSB 9 RDO. Ik naam deel aan de 110 km met een 1.250 hoogtemeters, dat was genoeg, redelijk snel gereden en de laatste 10 km was ‘t vat af… Volgend jaar organiseren ze deze terug, 2 ritten dan, en ik hoop er graag terug bij te zijn :-)


Ronde Van Vlaanderen Offroad

6/10/2018

Super mooie rit die ik met met Niner BSB 9 RDO CX fiets gereden heb. Ik reed 77 km (gravelrit) en dat gaf me 1700 hoogtemeters op m’n gps, dus zonder twijfel ook een zware rit!

Het verslag van de organisatie: “Op zaterdag 6 oktober doken de liefhebbers van gravel- en mountainbikes de bossen, velden en flanken van de Vlaamse Ardennen in voor De Ronde van Vlaanderen Off-Road. Bijna 2000 sportievelingen daagden op voor deze eerste editie, die georganiseerd werd door Peloton. De deelnemers konden genieten van een parcours dat bol stond van de RVV-geschiedenis, aangevuld met meerdere technische ommetjes. Zo moesten ze onder meer de Koppenberg, de Oude Kwaremont en de Paterberg overwinnen, maar ook de nodige kasseistukken. Men kon genieten van enkele exclusieve stukken natuur, bos en veld, telkens met de Ronde van Vlaanderen als kapstok.

De start bevond zich aan recreatieoord Kluisbos, in Kluisbergen. Daar kregen de sportievelingen de keuze tussen een omloop van 33km, 58km of 82km, de populairste afstand met maar liefst 14 hellingen. Degenen die zich inschreven voor de lange afstand konden zelfs kiezen voor een gechronometreerde massastart. Als kers op de taart verscheen ook Greg Van Avermaet in laatste instantie aan de start. De olympische kampioen zag in de Ronde van Vlaanderen Off-Road een ideale gelegenheid om rustig het seizoen af te sluiten en de monumenten van de Ronde van Vlaanderen op een andere manier te beleven. De organisatie werkte samen met het Agentschap Natuur en Bos, dat 1 euro ontving voor elke deelnemer. Met de opbrengst zullen bijkomende investeringen gedaan worden in de prachtige bossen van de Vlaamse Ardennen, zodat ook de volgende generaties kunnen genieten van deze prachtige streek.”


Strade Bianchi Peel en Hei

23/9/2018

Ik heb meegereden met de “Strade Bianche Peel en Hei” tocht, een organisatie van TWC ’t Ventieleke.  Dit is een fietstocht geschikt voor MTB of gravel bike, op verharde en onverharde wegen, in het grensgebied van de Kempen en de Peel.

Er was de keuze uit drie afstanden: 60, 75 of 135 km, alle startend en aankomend in het Hart van Heuze in Asten-Heusden. Alle drie de afstanden zijn een afwisseling van bos en heide met weidse vergezichten en mooie doorkijkjes. Ik koos voor de 135 km (132 volgens Strava).

Het was een prachtige vlakke tocht doorheen een mooi en toch wel afwisselend landschap. Spijtig genoeg is het na km 40 beginnen regenen; doorweekt vanaf km 60; stevig beginnen waaien vanaf km 100 en op km 110 was de ‘veer gebroken’. De laatste 20 km was er voor mij te veel aan. Misschien wat te snel begonnen en ook nooit m’n hartslag goed onder controle gekregen. Of misschien wat weinig gegeten, de 2de bevoorrading heb ik helaas ‘gemist’. Ik denk dat de laatste extreem drukke werkmaand, het daaruit volgende weinig slapen en het quasi niet fietsen er ongetwijfeld ook wat mee te maken hebben.

Maar al bij al heb ik er bijzonder erg van genoten, leuk om nog eens een langere tocht te rijden. En de hamburger die we bij aankomst kregen was (op dat moment) zonder twijfel het lekkerste dat ik ooit gegeten heb :-)

Kort samengevat, het was een echte ‘flandrien’ tocht, goed georganiseerd en in een leuk en gezellig kader. Volgend jaar rij ik zeker graag terug mee, maar eerlijk gezegd dan liever een beetje minder regen !


Vlaanderens mooiste

9/9/2018

Vlaanderens Mooiste, dé Ronde van Vlaanderen zomer editie, lokte 4.000 deelnemers naar Gent. Ik reed deze samen met Eva, Eddy, Jessy en Koen. Deelnemers hadden de keuze uit 6 afstanden gaande van 25 tot 200 kilometer. De korte afstanden waren vooral in trek bij families met kinderen en iets oudere fietsers met electrische ondersteuning. De meest populaire afstanden waren die van 110 en 150 kilometer. Wij reden de 110 km (106 volgens Strava), met een kleine 700 hoogtemeters een veelal vlakke omloop. Maar wel heel mooi. Bedankt aan Eddy voor de uitnodiging en aan allen om mee te rijden :-)


WTCB 2018

25/8/2018

Mooie rit doorheen het Pajottenland veelal langs kleine en rustige wegen met enkele 'gravel' passages en wat kasseien. Vertrek is aan de 'verzekering tegen grote dorst' te Eizeringen. Deze (test)rit reed ik samen met de auteur van de route Eddy, Koen en Geert. Eddy organiseert jaarlijks een fietstocht voor z'n collega's en wou graag even de route 'testen' samen met ons. Het is zonder twijfel een prachtige tocht met heel wat mooie en uitdagende beklimmingen zoals onder andere de Congoberg. Best niet te snel rijden zodat je zeker niet vergeet te genieten van de mooie vergezichten!  De rit is 75 km met een 800 hoogtemeters. Je kan de route via deze link bekijken en/of downloaden: Routeyou. En opgelet voor de laatste 10 km :-)

Top, allen bedankt voor de leuke rit...


Corsa Campagnolo

19/8/2018

Zondag heb ik meegereden met de Corsa Campagnola toertocht 'Marc Sergeant' die vertrok vanuit Wemmel. Deze werd georganiseerd door de wieler- en toeristenclub WTC Wemmel. Je kon kiezen uit 60 of 80 km, of de familie fietstocht van 30 km. Ik ging voor de 80 km samen met Peter, een vriend van me uit de avondschool. Maar net voor de start zag hij dat een van zijn schoenen stuk was, de zool was helemaal los. Dus helaas direct 'game over' voor hem en zonder gefietst te hebben moest hij terug naar huis.

Ik ben dan maar alleen vertrokken, mooie tocht en niet al te warm. Ik had zin om eens "vol door te gaan" en dat heb ik achteraf gezien dan ook blijkbaar gedaan. Even gezocht naar een pelotonnetje om mee te rijden maar daarvoor ben ik wat laat vertrokken denk ik, dus quasi heel de weg alleen gereden. Van en terug naar Londerzeel was het samen met de toertocht 113 km aan gemiddeld 28,6 km/u. Mooi voor mijn kunnen, zeker omdat er toch nog wel wat wind was en er een kleine 500 hoogtemeters te 'overwinnen' waren. Leuk... :-)


Amstel Gold Race

15/8/2018

Feestdag, dan maar een dagje naar Valkenburg. Daar hebben we (Eva, Eddy en ik) lus 2 van de Amstel Gold Race gereden. Er zijn daar 3 uitgepijlde lussen die je kan volgen, die gaan van 70 tot 110 km.

Wij reden 102 km met een kleine 1700 hoogtemeters, stevige rit, steeds op en af met veel korte en enkele langere beklimmingen. Mooie tocht in een omgeving waar ik nog steeds heel graag naartoe kom om te fietsen.

Onderweg passeer je aan het drielandenpunt waar we even halthielden voor de klassieke Nederlandse vleeskroketten met een bruine boterham, smaakt altijd !

Topdag, zeker voor herhaling vatbaar :-)


Montagnac-sur-Lède

4-11/8/2018

Op vakantie in Frankrijk met de vrienden, redelijk sportief bezig geweest: lopen (vooral Eva en Eddy, zij liepen 34 km deze week), fietsen, kano, wandelen... Topvakantie, waarvoor dank aan allen !

IMG_2084.jpg

Auvergne

2-4/8/2018

Op weg naar Montagnac-sur-Lède hebben we enkele dagen haltgehouden in Chambon-sur-Lac in de Auvergne. Werkelijk een prachtige (fiets)regio met tal van mooie lange beklimmingen met niet al te stevige percentages. Hier komen we zeker nog eens terug voor een volwaardige fietsvakantie ! Deze keer hadden we (helaas) maar tijd voor één ritje van 62 km, maar deze was direct goed voor 1.492 hoogtemeters :-)

IMG_2943.jpg

Valkenburg

23-26/7/2018

Samen met Eva ben ik 4 dagen gaan fietsen in en rond Valkenburg in Nederlands Limburg, naar mijn mening een van de mooiste 'dichtbij' fietsregio's. De zeg maar wijde omgeving van de Amstel Gold Race was onze "speeltuin".

Gezien de verschrikkelijke warmte hebben we onze ambities wat bijgesteld en reden we op 4 dagen een 370 km in plaats van de vooropgestelde 600 km. Steeds op en af met mooie beklimmingen en goed voor een kleine 3.500 hoogtemeters.

Gelukkig was er aan onze accommodatie een zwembad zodat we daar na elke rit wat afkoeling konden vinden.

Zeker voor herhaling vatbaar maar dan liever toch wat minder heet :-)


L'Etape du Tour

8/7/2018

Kort samengevat: stevige en prachtige rit van Annecy naar Le Grand-Bornand, goed voor 167 km en 4297 hoogtemeters. Deze beklimmingen waren er onder andere bij: Col de la Croix-Fry, Plateau des Glières, Col de Romme en Col de la Colombière. Leuk en goed georganiseerd event, wel veel volk (15.000 ingeschreven), maar het volledige parcours is verkeersvrij, het is net alsof je een echte rit uit de Ronde van Frankrijk aan het rijden bent. De renners rijden deze ook op dinsdag 17 juli. Ik heb er erg van genoten, redelijk rustig aan gereden zodat ik nog wat over had de laatste beklimming en zeker m'n tijd genomen aan de talrijke bevoorradingen. Ik heb er in totaal 9 uur op gereden en ben 10 uur onderweg geweest. Super, volgend jaar zeker terug !!

sportograf-130562757.jpg

De Groote Heide Shimano Ride

24/6/2018

We hebben de Groote Heide Shimano gravelride gereden, de 1ste keer dat ze deze organiseren. Deze gaat door tijdens het Hightech Crit Festival, een initiatief van Campus Health & Sports Club. Zij verzorgen de preventieve gezondheidsdiensten op de High Tech Campus. In het verlengde van deze dienstverlening organiseert Campus Health & Sports Club allerlei sportevenementen om de vitaliteit van werknemers op de High Tech Campus te verbeteren.

Met 155 deelnemers en slechts 30 die de 108 km reden (waaronder wij - Jessy en ik) een bescheiden opkomst. Een hele mooie rit door de heide nabij Eindhoven, ongeveer de helft was offroad maar allemaal goed bereikbare stukken zonder technische passages. We besloten rustig aan te rijden en volop te genieten van de mooie omgeving. Nadien was er nog van alles te beleven, fiets gerelateerde standjes, wielerwedstrijd dames... gezellig, een hele leuke 'daguitstap'. Volgend jaar wil ik deze wel eens rijden met ons gezin, dan eventueel de 75 of 45 km, lijkt me wel wat...


Serge Baguet Classic

9/6/2018

De Serge Baguet Classic, de tiende manche van de Proximus Cycling Challenge, was duidelijk een schot in de roos. Een record aantal deelnemers daagden op voor een pittige tocht over het trainingsparcours van de betreurde ex-wielrenner. Zelf nam ik deel samen met Jessy (waarvoor dank..) en reden we de 117 km. Een heel mooie rit met een 1300 hoogtemeters. Met 26,7 km/u gemiddeld mag ik (denk ik) zeggen dat we redelijk goed doorgereden hebben. Volgend jaar doe ik graag eens de langere afstand :-)


'Klimstage' in Zwitserland

1-3/6/2018

Een weekendje gaan fietsen in Zwitserland bij m'n zus Sarah en schoonbroer Bruno wil vooral zeggen: veel bergop fietsen! En gelukkig rij ik bijzonder graag bergop, ondanks dat m'n gewicht het me niet altijd gemakkelijk maakt :-)

Dus 3 dagen later stond de teller op 250 km en meer dan 6000 hoogtemeters. Vooral tevreden van zondag, 2 x de Barillette na elkaar op (12,4 km aan 8% gemiddeld, een kleine 1000 hoogtemeters, per keer dus). Een mooie voorbereiding op L'etappe du Tour van 8 juli!

Verder reden er ook soms enkele vrienden van hen mee: Boris, Helen en Sis. Wederom enorm onder de indruk van Helen, 52 jaar, vermoedelijk evenveel kilo's en ze klimt verbazingwekkend goed (en snel), werkelijk een plezier om naar te kijken, respect !

Top, bedankt voor het leuke weekend !


Tilff-Bastogne-Tilff

20/5/2018

M’n zus Sarah en schoonbroer Bruno hebben deelgenomen aan Tilff-Bastogne-Tilff. Ze kozen voor de 125km met een kleine 2000 hoogtemeters, een mooie en uitdagende tocht. De route was goed aangegeven en de bevoorrading in orde ! Een leuke ervaring zeggen ze zelf, wonende in Zwitserland krijgen ze niet zoveel de gelegenheid om in de ardennen een tocht mee te  rijden. Omdat ze samen met ons in de regio op weekend waren was dit een mooie kans om deze toertocht mee te rijden! 

Onder andere volgende beklimmingen hebben ze overwonnen: Chambralles, Côte de Havelange, Côte Moulin de Rahier, Col du Rosier, la Redoute, Côte du Hornay, Côte de Boncelles…


PHOTO-2018-05-19-16-46-34.jpg

Weekend Hamoir

18-21/5/2018

Naar goede gewoonte ben ik vrijdag ochtend met de fiets op weekend vertrokken. Eddy heb ik in Leuven opgepikt en dan reden we samen verder naar Hamoir. In Huy even een kleine omweg gedaan om de muur daar eens te kunnen op fietsen en dan na wat verdwalen verder gereden naar onze logies. Een mooie rit goed voor 167 km en een dikke 1500 hoogtemeters. 

De andere gasten kwamen beetje bij beetje toe en tegen de late avond waren we met z’n 29. Een leuke groep, goed voor een lang weekend plezier en vertier :-)

Naast wandelen en fietsen kon je er ook zwemmen in een overdekt ‘kelder’ zwembad, tennissen, pingpong… voor ieder wat. Uiteraard hebben we ook lekker gegeten en redelijk wat drank tot ons genomen. De talrijke kinderen hebben zich geen minuut verveeld en de toffe quiz zorgde voor een leuke avondactiviteit. Het weer was onze beste vriend, zon… perfect dus!

Zondag hebben m’n zus Sarah en schoonbroer Bruno deelgenomen aan Tilff-Bastogne-Tilff. Ik organiseerde een tocht voor 8 liefhebbers. Een kleine maar stevige rit  doorheen het mooie landschap, goed voor 50 km en 750 hoogtemeters.

Zonder twijfel een topweekend, vatbaar voor herhaling !!!

3129e98e-4bd2-4582-9cd6-0044f0a26e0d 2.jpg

43227E30-F054-47A0-9F71-966DA26AC69C.jpg

‘Klimstage' in Kreta

8-15/5/2018

Naar (bijna) jaarlijkse gewoonte ben ik samen met Steven en Kris een weekje naar Kreta vertrokken. Ik heb een eigen gravel bike meegenomen, ik vertrek liever nooit op vakantie zonder m’n eigen fiets! Met de gravel bike kan ik ook wat offroad gaan, iets wat in Kreta zeker handig is. Wel opletten dat je niet in de (echte) bergen beland want dan kan het zoals ik gemerkt heb wel eens wat moeilijk worden :-)

Ieder had zo zijn eigen programma in de voormiddag. Steven ging wandelen, Kris koos voor de MTB en ikzelf wou zoveel mogelijk bergop rijden. En da’s goed gelukt, op 5 fietsdagen reed ik meer dan 350 km en 9000 hoogtemeters. Absoluut prachtige tochten in een geweldig land.

In de namiddag en avond gingen we dan samen op stap: wandelen, snorkelen, ons culinair laten verwennen en een daguitstap naar een mooi eiland. We logeerden 5 dagen in het oosten op een prachtige locatie met zwembad zicht op zee, een nacht in bergen bij een ons bekende bakker/imker en een nacht in het noorden op onze ‘vaste’ stek.

Een geweldige vakantie in goed gezelschap !


IMG_2638.jpg

Corsa Campagnolo

6/5/2018

Zondag heb ik samen met onze dochter Lore een rit van de 'Corsa Campagnola' gereden. Deze organisatie bundelt een 16 tal toertochten met een recreatief karakter. Iedereen is welkom. Bovendien is er op iedere organisatie een uitgebreide bevoorrading voorzien. Je hoeft geen fervente fietser of wielertoerist te zijn om deel te nemen want de afstanden zijn eerder 'bescheiden'. Je kan kiezen tussen 30, 55 en 80 km.

Wij reden mee met de "Mergan Feels Good Tour" vanuit Mollem, georganiseerd door de WTC Feels, een wielerclub met enkel vrouwen. We kozen voor de 55 km, een mooi en licht heuvelachtig parcours deels door het Pajottenland. Het was een toffe rit, Lore heeft goed gereden, vooral bergop rijd ze heel vlot. Nu nog wat meer uithouding (lees: meer trainen) en "de wil om af te zien" :-)


IMG_2616.jpg

Philippe Gilbert Classic

29/4/2018

Ik heb de Philippe Gilbert Classic vanuit Aywaille gereden samen met Eddy. Deze tocht blijft een van de mooiste toertochten in de Ardennen vind ik zelf. Helaas eerste uur regen en dan al direct goed nat, gelukkig was het daarna beter met wat zon. Echt warm hebben we het nooit gekregen. We kozen voor de 87 km met 1560 hoogtemeters, goed voor iets dan meer 4 uur op de fiets. De zwaarste beklimmingen van de dag waren La Redoute en La Roche aux Faucons - beiden zijn echt de moeite waard ! In tegenstelling met vorig jaar hebben we den Phil niet in levende lijve ontmoet :-(

Kort samengevat een leuke rit in goed gezelschap !


Luik-Bastenaken-Luik

21/4/2018

foto1.jpg

Een mooie en warme zaterdag, ideaal voor een lekker lange en uitdagende tocht. En dat is de Luik-Bastenaken-Luik Cyclo ook geworden, met 157 km en 2720 hoogtemeters zonder twijfel de zwaarste rit van dit jaar (tot dusver). Samen met Jessy zijn we er rond een uur of 9 aan begonnen om na 7u fietsen de aankomst te bereiken. 

Ik heb ervoor gezorgd mezelf zeker niet 'op te blazen', de talrijke beklimmingen heb is steeds aan een relatief lage hartslag genomen. Zo kon ik de hele weg dat "goede gevoel" behouden en finishen met het idee dat ik (bij wijze van spreken) nog eens opnieuw kon beginnen. Toprit qua afstand en hoogtemeters, helaas wel wat veel drukke wegen naar mijn goesting. Het tempo van Jessy lag op de beklimmingen beduidend hoger dan het mijne, maar na de Redoute was er bij hem wel het beste af :-)

Een zonder twijfel goede voorbereiding op wat nog komen moet, in het bijzonder voor  L' Etappe du Tour op 8 juli. Met 169 km en meer dan 4000 hoogtemeters nog wel iets anders. Maar soit na deze rit kan ik stellen dat ik een goed gevoel te pakken heb, nu nog verder uitbouwen, graag nog enkele kilo's kwijtspelen en ik ben er klaar voor !!

Onderaan nog wat mooie "actieshots" en nu op naar de volgende...


Sportieve (fiets)week

10/4/2018

foto.jpg
d9e46ad4-3985-45ff-95a2-f2d7198d4971.jpg

Lang geleden dat ik nog eens 5 dagen kon fietsten op 1 week, samen goed voor een kleine 300 km.

Dinsdag een rustig vlak gravelritje van 42 km. Woensdag enkele stevige vlakke toertjes goed voor 35 km.

Vrijdag met Eva een toertje rond Bornem gedaan van 58 km. Mooie vlakke omloop veelal langs de Schelde en de Rupel.

Zaterdag heb ik met Eddy de Brabantse Pijl gereden, we reden 78 km en 810 hoogtemeters met start in Heverlee. Een mooie omloop met tal van bekende en minder bekende klimmetjes zoals o.a. de Ijskelderlaan, de Schavei en de Smeysberg. Spijtig dat er 's ochtends nog veel mist was maar eenmaal die weg, was het heel wat aangenamer. Met bijna 3.000 deelnemers zonder twijfel een geslaagde editie. Bedankt Eddy voor de gezellige rit.

Zondag heb ik de Peter Van Petegem Classic vanuit Brakel gereden samen met Eva, we hebben 80 km gedaan met 733 hoogtemeters. Heel mooie omloop, zeker de eerste 40 km zijn prachtig; Stalend weer en goede benen, vooral de korte klimmetjes gingen zoals gisteren erg goed. We zijn o.a. Tenbosse, de Bosberg en de Congoberg opgereden. Ook Eva kan deze klimmetjes meer dan goed aan. Een dikke proficiat voor mijn 'topvrouw'!


IMG_2585.jpg

Zeeland

7/4/2018

De eerste dag van het jaar echt zonnig en warm, daar hoort een fietstocht bij!

Met de auto samen met m'n vrouw Eva Cools op ons gemak voorbij Temse gereden en vandaar een heel mooie tocht richting Westerschelde gefietst. Wel nog wat wind maar dat kon zeker geen kwaad. Een mooie en leuke dag met 118 km op de teller in super gezelschap! Die nieuwe fiets staat haar beeldig :-)

Ik moet zeggen dat van alle dichtbij fietsavonturen het in Nederland, vooral in Zeeland en in de regio rond Valkenburg nog het leukst fietsen van al is. Helaas véél leuker dan in Vlaanderen en Wallonië, waar de fietser dikwijls eerder beschouwd wordt als 'loslopend wild' en waar de fietspaden veelal aan de "povere" kant zijn.


IMG_2574.jpg

Toertje Pajottenland

2/4/2018

Op Paasmaandag een rustig toertje gefietst met Eva, Eddy en Gerli. Altijd leuk om wat heuveltjes in het Pajottenland op te rijden. De iets warmere temperatuur en het zachte lentezonnetje maken de rit compleet. Een kleine 40 km en 421 hoogtemeters, meer moet dat niet zijn op een maandag!

Voor Eva was het de eerste (test)rit met haar nieuwe fiets, de Niner RLT 9. Ze moet nog wat gewoon worden aan het 'racestuur' maar blijkbaar ging het haar goed af. Leuk om te horen!


IMG_2565.jpg

Naar Manhay

30/3/2018

Op weekend naar de Ardennen met de schoonfamilie. Een perfecte gelegenheid voor de eerste langere rit van het jaar. Rond 10u op m'n gemak vertrokken, lunchpakket mee en direct een zacht lentezonnetje. Eén klein probleem, zoals voorspeld is er een stevige tegenwind. De optimist in mij denkt dan, "dat zal wel minderen". Maar helaas heel de weg vol wind tegen. Ik probeer er wat tempo in te houden maar wanneer na 110 km de zon plaats maakt voor regen 'breekt de veer'.

Nat begin ik aan de klimmetjes in de Ardennen en beetje bij beetje zakt m'n moraal dieper weg. De wind die blijft maar lekker tegen zitten. Na 167 km en 1846 hoogtemeters moet ik zeggen, zelden zo afgezien. Wind of geen wind, als je alleen onderweg bent maakt het een serieus verschil. 

Die zaterdag nog een klein tochtje ter plaatse gedaan (tussen de buien...) en zondag dan toch m'n plan om terug naar huis te fietsen laten varen. Veel regen en terug wind tegen :-) nee bedankt !

Dan maar voor TV naar de Ronde kijken. Proficiat Terpstra - werkelijk een sterk nummer en een dik verdiende overwinning.


Schermafbeelding 2018-03-26 om 11.06.33.png

Het gravel event van Limburg!!

25/3/2018

Samen met Jessy en Peter heb ik de 1ste rit van de Offgrid Gravel Series Limburg gereden. Een gravel race doorheen het prachtige Nederlandse Zuid-Limburg. Werkelijk een heel mooie tocht in een mooi lentezonnetje.

De race is iets meer dan 90 km en 80% offroad. Enig nadeel was dat deze volgens mij eerder geschikt is voor MTB en minder voor gravelfiets. Er waren iets te veel technische passages met onder andere modder en stenen. Ook waren er te veel kilometers tussen de eerste en tweede bevoorrading waardoor ik op een gegeven moment zonder water zat en redelijk dorstig onderweg aan de sympathieke eigenaar van een hotel moest vragen m'n bidon te mogen vullen.

Zelf heb ik redelijk wat pech gekend, een "burping" van m'n tubeless achterband en een kapot tubeless ventiel zodat ik hem niet opnieuw kon oppompen maakten dat ik een binnenband moest steken. Iets later is die lek gegaan door de vele doornen en moest ik hem plakken. Daarna nog eens lek, terug plakken. Iets laten heb ik dan nog eens een nieuwe binnenband moeten steken wegen werkelijk doorzeefd met doornen (gelukkig eentje gekregen van de organisatie). Dan een 9 km voor het einde nog eens lek en toen heb ik het maar voor bekeken gehouden. Jessy, die er reeds na een 50 km de brui aan gaf wegens maagproblemen en nog een stukje op de weg ging uitrijden is me dan met de wagen komen ophalen, waarvoor dank.

Veel respect voor Peter, de minst "getrainde" van ons drie die met zijn MTB de tocht volledig heeft uitgereden, alhoewel ik vermoed dat hij 10 keer is 'doodgegaan' :-)

De 81 km die ik gereden heb was goed voor iets meer dan 1.300 hoogtemeters, mede dankzij de omstandigheden was het zonder twijfel een heel zware rit. Gezien de zwaarte en de vele platte banden die we langs de kant van de weg gezien hebben heeft een groot deel van de deelnemers de tocht niet uitgereden, er was gelukkig voor velen wel een 'stortcut' voorzien op 60 km.

Al bij al moet ik wel zeggen dat ik er heel erg van genoten heb, zeker voor herhaling vatbaar! Ik heb me alvast ingeschreven voor de 2 komende ritten op 13 mei en 13 oktober. Hopelijk de volgende keer iets minder pech en/of misschien beter met de MTB?


Ename Classic

20180304-1531-Digitalclickx.jpg

4/3/2018

Samen met Jessy heb ik de Ename Classic Cyclo gereden. We kozen voor de 117 km, voor mij was dat meer dan genoeg zeker aan het tempo waarmee Jessy er tegen aan ging. Hij is blijkbaar al heel goed in vorm en ik heb er heel de rit 'achteraan' moeten rijden, dat vat het zowat samen. Maar toch ben ik heel tevreden, een mooie en leuke rit met een gemiddelde van 26,1 en een 1130 hoogtemeters, een ideale eerste toertocht! Op naar de volgende...

De Ename Classic opende het nieuwe seizoen van de Proximus Cycling Challenge. In Herzele trotseerden de wielerliefhebbers het koude, maar aangename weer. De vier afstanden (30 km familietocht, 88 km, 117 km en 152 km) leidden door de deelnemers door de Vlaamse Ardennen waar enkele bekende en minder bekende hellingen bedwongen werden. 3.500 inschrijvingen waren opgetekend, ondanks de voorspellingen van regen en gladde wegen. In de ochtend was het nog glad, maar toch doken veel liefhebbers op in Herzele. Zij werden daarvoor beloond met een zonnetje tot een uur of twee in de namiddag.


de-nil-classic-2-capriool-v2-1240x1929.jpg

Brussel-Opwijk

24/2/2018

Het cyclocross seizoen is afgelopen voor mij, terug de baan op en kilometers maken in voorbereiding van m'n jaarlijkste uitdaging. Dit jaar is dat L'etappe du Tour, een rit uit de Tour de France die de amateurs op 8 juli zelf kunnen rijden. Deze gaat van Annecy naar Le Grand Bornand en is goed voor 169 km, 4 beklimmingen en meer dan 4000 hoogtemeters, geen gezever dus!

M'n eerste iets langere rit van het jaar was goed voor iets meer dan 100 km. Leuk om terug eens wat langer in 'het zadel te zitten'. Om 8u30 vertrokken richting Opwijk, op dat moment was het nog heel koud, de stralende zon deed echter deugd en gelukkig werd het een klein beetje warmer tegen de middag.

Samen met 2 klasgenoten van avondschool fietshersteller in Syntra Mollem (Thomas en Peter) heb ik dus meegereden met Brussel-Opwijk, een tocht die deel uitmaakt van de Heroica Classics.

We kozen voor de 70 km, alles bij elkaar goed voor een dikke 600 hoogtemeters. Het parcours gaat naar het Pajottenland tot in Sint-Gertrudis-Pede. Onderweg naar huis nog een kleine omweg gemaakt om net boven de 100 km uit te komen. 'Goei benen' en al redelijk in vorm vond ik zelf, dus tevreden! 

Mooie tocht in fijn gezelschap, op naar de volgende  :-)


IMG_2314.jpg

WVZ 12 & 14 - blijven trappen !

21/1 & 4/2/2018

Zondag 21/1 heb ik meegereden met het WVZ BK te Dilbeek. Heel leuk en mooi parcours, maar te technisch voor mij en enorm zwaar !! Helaas in de eerste ronde gevallen en beetje onzacht met m'n 'edele delen' in aanraking gekomen met de fiets waardoor 'het vuur al direct was geblust was'. Gelukkig had ik gekozen voor m'n nieuwe MTB waardoor een pak meer grip en was dit m'n enige val. Het was de echte 'vuurdoop' voor m'n Niner Air 9 Carbon met de Sram XO 1x12 groep. In de namiddag nog een klein MTB tochtje gereden om nog eens vol 'gaas' te kunnen geven op een niet technisch parcours :-) Alles werkt naar behoren op de nieuwe Niner MTB. De bottom bracket van Cema met keramische lagers is een enorme verbetering tov die van Sram!! Kort samengevat, echt een topfiets (al zeg ik het zelf).

Zondag 4/2 was het de WVZ cyclocross in Affligem/Hekelgem. Ook een mooi parcours, 1/3 bos en 2/3 veld. Door de vele zware modderstroken kwam er veel loopwerk aan te pas, iets waar ik beter wat meer kan voor trainen. Maar desondanks het lopen was ik zeer tevreden van m'n wedstrijd. In de fietsende stroken geraakte ik in een mooi tempo dat ik goed kon onderhouden. Enkel de poging om in de laatste ronde te gaan versnellen was een beetje 'optimistisch' en heb ik de laatste halve ronde 'cash' betaald :-)


Niner BSB 9 RDO

3/2/2018

Zaterdag 3/2 heb ik de eerste echte (test)rit met m'n nieuwe Niner BSB 9 RDO gereden. Samen met Jessy Sticker een 50 km langs het Eddy Merckx parcours rond Meise. Het mocht wel wat warmer zijn en die regenbui was ook niet echt nodig. Ik ben heel tevreden van de nieuwe (race)fiets. Deze heb ik opgebouwd voor het echte weg- en klimwerk. De nieuwe Shimano R8000 groep schakelt super vlot en de hydraulische schijfremmen zijn naar mijn mening een geweldige 'upgrade'. De tubeless DT Swiss wielen met de Schwalbe 30 mm tubeless gemonteerde G-One banden voelen geweldig aan. Ik kijk alvast uit naar de komende tochten !!

IMG_2329.jpg

IMG_2296.jpg

WVZ 11 - zon en baaldag

14/1/2018

De cross WVZ 10 op 7 januari heb ik niet kunnen meedoen wegens andere plannen (zie item hier onder). Maar in Vlezenbeek was ik er wel weer bij. Na de feesten goed kunnen trainen dus ik voelde me er helemaal klaar voor ! Lekker weertje met een aangename winterzon en vol goeie moed ging ik van start. Maar al na de 1ste ronde dikke pech door de eerste 'burping' van het seizoen (is wanneer je tubeless band lucht verliest door in mijn geval een dikke steen hard met de zijkant van de band te raken). Helaas stond hij daarna zo goed als plat, ik heb nog geprobeerd om zo verder te rijden maar ik heb dan toch achter een pomp moeten horen omdat ik gewoonweg niet meer vooruitkwam. Een vriendelijke dame waarvan de naam me ontsnapt hielp me uit de nood (waarvoor dank!). Maar met heel dat gebeuren door een pak volk voorbijgestoken en dus ver van een topdag :-) Kort na de middag nog een toertje losgereden en dan BK kijken... Al bij al een aangename en sportieve (zon)dag !!


steven.png

Sportieve zondag

7/1/2018

in de voormiddag heb ik de 20ste Winter MTB tocht Palmvelden van Londerzeel gereden samen met Jessy. Een mooie tocht met toch wel wat hoogtemeters in eigen regio. Leuk en geen regen :-) Goed voor een kleine 52 km van bij ons thuis.

In de namiddag een rustige graveltocht samen met Elke en Steven. Ideaal om los te rijden. We waren net op tijd terug voor het echt donker werd. Wel kreeg we het meer dan een beetje koud de laatste kilometers. Goed voor een kleine 43 km. 

Topdag en bedankt aan de aanwezigen!!


IMG_2246.png

MTB wind wind wind...

3/1/2018

De eerste rit van het jaar ! Een MTB tocht regio Asse, Merchtem, Relegem... de feestroute zeg maar. Samen met Eddy en Michel een 65 km waarvan toch een flink deel door de modder.  Boterhammen mee en onderweg een 'picknick' - wel niet te lang want echt warm was het niet !

Initieel waren we van plan de MTB tocht in het Zoniënwoud te gaan doen, maar wegens de erg harde wind leek ons dat misschien niet zo een al te goed idee, dan maar een lokale tocht...

Goeie benen, zo vroeg in het jaar, voornamelijk te danken aan de voorbije maanden cyclocross met de WVZ en de tijd die ik al doorbracht in de fitness (saai maar efficiënt).

 

Maar soit de eerste rit van hopelijk velen die nog gaan volgend is een feit...


26220405_879139318941184_4932551563589017323_o.jpg

Brico Cross Bredene

29/12/2017

In Bredene heb ik de BRICO CROSS "gentlemenwedstrijd" meegereden. Gezien de omstandigheden een zonder twijfel 'spartaans' gebeuren. Vooraf inschrijven, omkleden, een toertje opwarmen en dan 2 ronden volle bak 'gaas' geven. Op zijn minst gezegd een zware omloop vooral door de modder, regen en kou. Eenmaal bezig heb je van die laatste gelukkig geen last meer. Nadien nog eens samen op het podium en dan een lekkere (helaas koude) douche. Daarna hebben we we nog naar de vrouwen cross gekeken, altijd een topper! We stonden trouwens geparkeerd naast Helen Wyman en hebben dan ook maar voor haar gesupporterd - proficiat met je 2e plaats Helen! Door de kou en de regen dan nadien toch besloten huiswaarts te keren voor de heren van start gingen. Zonder twijfel heel leuk om dit eens mee te maken, een absolute aanrader, maar de volgende keer graag iets minder modder en regen :-)

Met dank aan Stefan Liedts om me te laten weten dat dit kon en voor de foto's... en bedankt aan Jessy Sticker voor het vergezellen.

Tot slot nog dit: RESPECT voor al die cyclocrossers vrouw/man die elke week komen opdraven en (los van de top onder hen die een luxe camper hebben) toch in redelijk zware omstandigheden aan de slag gaan.


25446129_10215169827864906_1229638798213476526_n.png

WVZ 7/8/9 - superdag, baaldag en balkjes

3 & 10/12/2017

De cross WVZ 6 op 19/11 heb ik niet kunnen meedoen wegens op weekend met de mannen.

Die daarop in nummer 7 in Herent heb ik m'n grenzen verlegd door de 1ste keer ooit over balkjes te springen (al rijdend). Uiteraard tegen een redelijk trage snelheid maar toch was ik er blij mee.

De week nadien in het prachtige domein van Hofstade was ik er ook bij. Sneeuw en modder! Het was echt leuk en het ging super goed vond ik . M’n beste cross van dit jaar of zo voelde het toch!

herent3.jpg

De cross daarna in OLV Waver was dan helaas een pak minder. Moe door het vele werken samen met enige problemen met de remmen maakt dat het een echte baaldag was. maar soit, 't kan niet altijd feest zijn :-)

De foto's zeggen genoeg...


Op weekend met de mannen

17-19/11/2017

Een weekend weg met de mannen, altijd leuk. En met de fiets naar ginder, nog beter! En ginder is in dit geval Maresches, een gemeente in het Franse Noorderdepartement (regio Hauts-de-France) met een kleine 1000 inwoners. Deze maakt deel uit van het arrondissement Avesnes-sur-Helpe.

Mooie streek, net over de grens en op een 125 fietskilometers van hier. Vrijdag ochtend vertrokken, even een kleine omweg gemaakt om Steven op te pikken aan het station van Mons en dan samen met de fiets verder. Eerste stop is de kleine brouwerij/brasserie/restaurant 'Au Baron'. Enkele lekkere biertjes en wat kaas naar binnen spelen en we zijn voort. Uiteindelijk komen we na wat omzwervingen en een lekke band net voor het donker toe aan de "Maison d'hötes Hermitage Henry". Koen is er al, Eddy komt wat later. Die avond terug naar 'Au Baron' voor een lekkere maaltijd en wat biertjes, dan nog een spelletje pool in de B&B en slapen gaan. Zaterdag volgt een stevige (en bijzonder mooie) wandeling in de omgeving van een 18 km met de nodige pitstops en picknick. 's Avond gaan eten in het plaatselijk hamburger restaurant, kaarten, biertjes... Zondag ochtend vertrekken Koen en Steven na het ontbijt. Ik fiets samen met Eddy nog een mooie (modder)tocht van een 50 km met de racefiets, precies een schuifbaan! Na een laatste douche en een snelle maaltijd onderweg gaan we naar huis.

Topweekend in super gezelschap, waarvoor dank heren...


WVZ 4/5, WTCB en regen...

12/11/2017

Nen helen boterham, dan maar enkele zaken samenvoegen in 1 'post'.

Verleden week zondag 5 november heb ik samen met Eva de 4de WielerVrienden Zennevallei cyclocross gereden in Ternat. Een mooie en uitdagende omloop vond ik zelf, het ging me heel goed af, ook Eva ('t was haar eerste) heeft het er goed van afgebracht. We hadden het geluk dat er een ruime delegatie supporters uit het nabijgelegen Asse ons is komen toejuichen, waarvoor dank aan allen...

Dinsdag daarop, 7 november ben ik in de namiddag met Eddy de WTCB toertocht gaan doen (ter ere van zijn verjaardag), een absolute aanrader in het mooie Pajottenland met start in Asse (te vinden op RouteYou). Met 63 km en 670 hoogtemeters toch zeker een stevig tochtje. Het prachtige weer maakte de dag perfect !

Vandaag zondag 12 november ben ik de WVZ cyclocross in Kester (Gooik) gaan rijden. Ik vond het een heel zwaar parcours en ik was ook niet echt super in vorm. Dus heb ik redelijk op mijn gemak gereden (voor zover dat kan in de CX). En net op het einde werd ik dan nog eens gedubbeld door de koplopers waardoor ik geen nieuwe ronde meer moest beginnen. Normaal gezien zou ik dat spijtig vinden maar vandaag niet, 't was genoeg geweest. In de namiddag dan nog een klein toertje (31 km) met Eva gaan fietsen, beetje regen in 't begin, beetje heel veel regen op het einde - 'zeiknat' en redelijk kou gekregen, het flandrien-weer is begonnen :-)

Wat ik wel al met zekerheid kan zeggen is dat de nieuwe Alpub winter-fietsjassen (wind- en waterdicht met ademend membraan) echt wel van topkwaliteit zijn ! Met dank aan Philip van Jarface/Jartazi !!


cross.png

WVZ deel 3 en MTB Asse

29/10/2017

Zondag fietsdag!

Eerst de WVZ cyclocross in Roosdaal gereden (naast de molen van kapitein Zeppos). Mooie cross tussen de notelaars, 't ging me goed af, de 2 laatste rondes nog wat kunnen versnellen. Ik moest natuurlijk extra m'n best doen aangezien er 2 supporters mee waren, helemaal uit Zwitserland gekomen :-) m'n zus Sarah en m'n schoonbroer Bruno, waarvoor dank !!

In de namiddag ben ik nog een toertje gaan MTB'n in Asse met Eddy, deze blijft met voorsprong het mooist en meest uitdagende uitgestippeld MTB parcours in de regio ! Met meer dan 400 hoogtemeters op 32 km zeker niet te onderschatten. Moet zeggen dat het op het einde wel op was voor mij. Met dank aan Eddy voor de leuke namiddag...


GJS_8298.jpg

WVZ deel 1 & 2

15&22-10-17

Vandaag de 1ste 'Wieler Vrienden Zennevallei' veldrit meegereden in St. Laureins Berchem. In totaal zijn er 17 ritten, van nu tot eind februari volgend jaar. We (Eva en ik) hebben ons ingeschreven voor heel het seizoen. Helaas kan Eva de eerste weken niet mee.

Veldrijden dus. Niet echt m'n ding aangezien ik technisch niet zo sterk ben en redelijk veel weeg. Maar ik vind het wel leuk en hoop hier veel bij te leren. Vandaag heb ik alvast leren door(d)gaan, zo'n 48 minuten aan een stuk met een hartslag gemiddeld zo'n 30 hoger dan ik gewoon ben.

Het parcours was m'n minst geliefde ondergrond: gras/weiland met constant putten en bergop/bergaf met hier en daar een beetje een schuine wand. Zo geraak je dus nooit in een bepaald ritme, iets wat ik graag heb. Dus kort samengevat: "amai geen gezever!"

De 2de cross was in Rebecq op zondag 22 oktober, al een beetje minder gras en meer modder zoals je op de foto rechts boven kan zien. Meer mijn ding en het ging echt goed! Ik kijk al enorm uit naar de komende weken...

 

Bedankt aan Erik Crabbe en Georges Schepens voor de mooie foto's, waarvan ik er hier enkele toon waar ik op sta.


IMG_1801.jpg

Butgenbach

23/24/25-09-2017

Een weekendje Butgenbach met onze vijven. Los van heel wat familiepret dé gelegenheid om m'n nieuwe Niner Ros 9 Plus eens uit te proberen. Zaterdag een klein ritje van 10 km als test, zondag een langere rit van een kleine 50 km met wat meer bergop (736 hoogtemeters) en maandag thuis nog eens de gas opengedraaid voor een snel lokaal vlak toertje.

Over de Niner ROS 9 Plus: deze heeft een stalen 4130 ChroMoly frame/voorvork (ROS = afkorting voor "roll over shit"), Sram 1x11 GX MTB groep, Schwalbe Nobby Nic 2.60" banden tubeless op Stan's No Tubes Hugo 52mm velgen. Het gewicht van de fiets is een kleine 13 kg met alles er op...

De ritten die ik deed waren niet technisch, eerder een combinatie van gravel, boswegjes, wat modder, bergop tot max. 14% en bergaf idem. Wat boomwortels, veel kleine stenen maar niets technisch veeleisend. Deze Niner gedraagt zich op zo een omloop werkelijk geweldig, hij doet wat je wil wanneer je het wilt. Hij voelt erg "schok-absorberend" aan, reageert vinnig en voelt vooral enorm 'veilig' aan. Bergaf en in de bochten is het werkelijk een feest! Schakelen doet de Sram GX 1x11 groep als de beste, niets op aan te merken. Bergop en vlak had ik het gevoel dat het een pak zwaarder is om die 29+ wielen/banden rond te krijgen dan met een doorsnee MTB het geval is (zeker in vergelijking met een 27,5). Maar als ik m'n gemiddelde zie dan ging het blijkbaar toch sneller dan ik dacht, maar je moet wel wat kracht in je benen hebben om die grote wielen/banden soepel rond te krijgen. Dit doe je best op een iets kleiner verzetje dan dat je gewoon bent. Of ik er ook beklimmingen van +20% en heel technische passages mee aan kan (zoals laatst in de TransLimburg) dat weet ik (nog) niet maar ik denk van niet.

De conclusie is zonder twijfel dat deze Niner Ros 9 Plus een "super-machien" is, niet gemaakt voor absolute snelheid of voor erg technische omlopen denk ik maar gegarandeerd dikke fun !! 

In principe ging ik er deze winter mee rondrijden en dan verkopen, maar dat zal dan toch alleen maar zijn als ik een ander ROS 9 Plus frame gekocht heb, om die dan eventueel op te bouwen met de nieuwe Sram 1x12 GX groep - mannen en plannen :-)


foto_ok.JPG

Grooten Oorlog

16-09-2017

Deze cyclotocht is de voorlaatste van vijftien Proximus Cycling Challenges. Het parcours wentelt zich in de Westhoek tussen de gedenkstenen, oorlogsmonumenten en begraafplaatsen uit WOI. Deze tocht lokt deelnemers vanuit binnen- en buitenland naar het prachtige Ieper.

Hou halt aan één van de vele iconische monumenten uit de Groote Oorlog en laat je meeslepen in het verhaal van Wereldoorlog I. Met de Kemmelberg opnieuw in het parcours komen ook de echte wielerliefhebbers aan hun trekken tijdens deze 'must-do' cyclo. Je kan kiezen tussen diverse afstanden van 40 t/m 180 km.

 

Een verslagje door Eva: " Op een koude zaterdagochtend vertrokken Eddy en ik in alle vroegte vanuit Ieper voor een tocht van 115 km rond en in Ieper. We passeerden een hele reeks oorlogsmonumenten, beklommen de Kemmelberg langs beide kanten en kwamen na een kalme tocht in de gietende regen terug aan in Ieper. Weinig volk wegens het weer, maar een mooie tocht. En met met propere fiets terug naar huis, dankzij de voorziene fiets-'carwash'. "


foto1.jpg

Mh2d

16/17-09-2017

De Mergelheuvelland 2 daagse, Mh2d, is een 2 daags fietsevenement en wordt jaarlijks in september georganiseerd. De start en finish bevindt zich in Libeek - St. Geertruid in de provincie Limburg (NL), op een steenworp van de Belgische grens. Je kan kiezen tussen diverse afstanden op de weg of MTB. Jessy en ik kozen ervoor om zowel zaterdag als zondag de 120 km op de weg te doen. De 2 dagen samen waren goed voor een 3.385 hoogtemeters, met veel relatief korte maar stevige beklimmingen. Eigenlijk gaat het redelijk constant bergop/bergaf. We hebben (naar mijn normen) stevig doorgereden, zoals Strava zegt 'extreme suffer score' :-) 

Overnachten deden we in B&B Carpe Diem te Eijsden, kortbij de startlocatie. Mooie en gezellige B&B (met zwembad) en uitgebaat door een sympathieke dame. 

De Mh2d wordt georganiseerd door fietsclub WTC St. Geertruid Vooruit, met de hulp van de lokale verenigingen en met wel meer dan 400 vrijwilligers. Voor duizenden Toerfiets- en MTB- liefhebbers is de Mergelheuvelland 2-daagse een vast onderdeel van het jaarprogramma geworden. Gezelligheid en een gemoedelijke sfeer gaan er hand in hand met de sportieve uitdaging in het Zuid-Limburgse land en de Belgische Voerstreek. Ieder jaar (en dit jaar voor de 33e keer) verwelkomen ze tijdens dit weekend meer dan 10.000 deelnemers. Vooral zaterdag was er enorm veel volk, zondag vonden we zelf een pak minder.

Samengevat: zonder meer mooie en uitdagende tochten in een bijzonder prachtige omgeving. Met voorsprong de mooiste kort-bij tochten van dit jaar ! Een aanrader dus.


foto.jpg

Bianchi OTGV

10-09-2017

Zondag samen met Eva de Bianchi Trofee Toertocht van de Opwijkse wielerclub 'Optgrootverzet' gereden. Van bij ons thuis in Londerzeel en terug goed voor iets meer dan 100 km. Mooie tocht doorheen o.a. het Pajottenland, een regio die we ondertussen al redelijk 'befietst' hebben :-)

Wat is de Bianchi Trofee? Staat vermeld op hun website: "Enkele jaren geleden sloegen enkele wielertoeristen clubs de handen in elkaar om het fietsen in het Pajottenland en dendervallei te promoten. Hoe kon dit beter dan door een bundeling van hun fietsorganisaties die ze voorheen elk afzonderlijk organiseerden. Nog een sponsor erbij en de Bianchi Trofee was geboren. Ondertussen staan we voor de start van het 18de Bianchi trofee-seizoen! Deze fietstochten hebben een recreatief karakter. Iedereen is vrij om aan deze organisaties deel te nemen. Bovendien is er op iedere organisatie een uitgebreide bevoorrading voorzien. Je hoeft geen fervente fietser of wielertoerist te zijn om eens deel te nemen aan een organisatie van de Bianchi Trofee/ Vacansoleil Familiefietstochten. De meeste ritten zijn zeer geschikt om er ’s zondags met de fiets op uit te trekken. Bovendien zijn onze familietochten gescheiden van onze andere tochten. Wat het voor families en e-bikers bijzonder aangenaam maakt deel te nemen zonder gestoord te worden door voorbijzoevende wielertoeristen."


Sven Nys Classic

2-09-2017

In Baal heb ik samen met Jessy deelgenomen aan de tweede editie van de Sven Nys Classic met vertrek en aankomst op de Balenberg aan het Sven Nys Centrum. De tocht was de afsluiter van de Continental Cycling Heroes Tour. Meer dan 2.000 sportievelingen namen deel aan het event. De deelnemers konden kiezen tussen vier afstanden: 71 km, 107 km, 141 km of de familietocht van 20 km. Sven Nys startte zelf om 8.30 uur aan de rit van 107 km. Nieuw dit jaar was dat er een onverharde strook bij was, leuk maar ook niet meer dan dat.

Zelf reden we de 141 km, met 15 (korte) beklimmingen en een kleine 1.300 hoogtemeters. Mooie tocht en naar mijn normen hebben we met een gemiddelde van 27,6 km per uur meer dan redelijk ‘gaas’ gegeven ! Bedankt voor de compagnie Jessy en tot op de Mergelheuvelland 2-daagse :-)


IMG_1616.jpg

MTB TransLimburg

18/19/20-8-2017

Samen met Kris Lippens heb ik deelgenomen aan het TransLimburg MTB weekend. Deze vertrekt aan de Amstel Goldrace Xperience bar te Valkenburg en gedurende 3 dagen toer je rond in Nederlands Limburg en een stukje doorheen de Voerstreek. Alles samen goed voor 214 km en 4300 hoogtemeters, vooral off-road.

Logeren doe je in 2 Fletcher hotels (De Geulvallei & Bon Repos). Bagage wordt nagebracht en de route's krijg je doorgestuurd en zet je op de gps. Toffe organisatie, schappelijke prijs, alles was super ok, kortweg een absolute aanrader! Wel niet onderschatten met momenten is het redelijk zwaar en technisch. Volgende keer wel graag wat meer zon en wat minder modder aub :-)

Wat betreft het fietsen zelf, ik had echt super benen dus alles is vlot verlopen voor mij. De vele zware beklimmingen die dikwijls kort op elkaar volgden gingen me echt goed af. Ook technisch heb ik het gevoel op zo'n weekend veel vooruitgang geboekt te hebben. De eerste dag ben ik verschillende keren gevallen en was ik nog wat onzeker in de afdalingen, de laatste dag ging het al heel wat beter. Kris heeft, met een pak minder trainingskilometers in de benen dan ik, redelijk tot zeer veel afgezien maar uiteindelijk ook de finish gehaald. Top weekend !!


Sven Nys Cycling Route

30-6-2017

Vandaag samen met Eddy de Sven Nys Cycling Route gefietst, een traject door Sven nys zelf uitgetekend voor de meer geoefende fietser. Het 90 km lange traject doorheen het Hageland is verre van vlak, getuigen de 824 hoogtemeters op onze gps. Een ideaal trainingstoertje dus !

Daarna nog een lekker hapje gaan eten in het 'Belevingcentrum'. Een bezoek aan het centrum zelf en enkele toertjes op het veldritparcours zal voor een volgende keer zijn hé Eddy :-)


Jura

25-27/7/2017

Op bezoek bij m'n zus Sarah en schoonbroer Bruno te Zwitserland. En natuurlijk nemen we graag onze fiets mee!

Zij wonen aan de voet van de Jura en hebben wat wij hier echt wel ontbreken: mooie en lange beklimmingen. Dus om onze culinaire uitspattingen ietwat te compenseren brengen we een deel van de dag al (bergop) fietsend door. In één woord: geweldig! 

Daarnaast hebben we het geluk om nog 2 leuke mensen te leren kennen: Helen en Boris. En het is dan ook de eerste keer dat ons (Alpub) peloton zo talrijk de baan op gaat, super!

Bedankt aan allen, we hebben er werkelijk erg van genoten en graag nog eens :-)


Beaune

23-24/7/2017

Op weg naar Zwitserland een stop te Beaune, een aanrader qua stad. Redelijk toeristisch maar toch aangenaam. 's Morgens hebben we een leuke fietstocht gedaan langs de beste wijnen uit de Bourgogne. De ‘Wijngaardenroute' van Beaune naar Santenay doet zijn naam eer aan. Deze Route des Grands Crus voert u over een parcours te midden van de wijngaarden. Vosne-Romanée, Montrachet... namen van prestigieuze wijnen. Een mooie (en verleidelijke) tocht :-)


Kreta

1-14/7/2017

IMG_1312.JPG

Kort samengevat: een super leuke gezinsvakantie waar we met z'n allen enorm van genoten hebben!

Los daarvan was er (heel) vroeg in ochtend wel tijd om een kort ritje bergop te rijden. Alles samen goed voor een 360 km en een kleine 5.900 hoogtemeters. Beste uren zijn tussen 6 en 9, daarna wordt het simpelweg te warm om te fietsen. Veel bekend volk in Kreta waardoor ik al eens een rit met Kris of Steven kon doen. Ook Eva reed enkele keren mee, als ze niet een of andere berg op aan het lopen was :-)

Kreta fietsland? Met de MTB zonder twijfel ja! Met de koersfiets is het daar niet altijd een aanrader wegens het soms erg slechte wegdek. Met de MTB vind ik persoonlijk dan weeral het weg-klimwerk niet zo aangenaam. Ideaal is een gravelfiets, zoals m'n Niner 1 x 11 SLX met daarop 38 mm tubeless Schwalbe G-One banden. Zonder twijfel TOP!!


L'Alsacienne met Jessy

25/6/2017

Samen met Jessy vertrokken we vrijdag richting Cernay om deel te nemen aan de Alsacienne. Dit is een prachtige cyclo die je meeneemt op een rondrit doorheen de Vogezen. Deze 2de editie met 1.750 deelnemers vond plaats in ideale omstandigheden: niet te warm, geen regen, mooi 'decor' en een (redelijk) goede organisatie. Hier en daar een extra 'pijltje' en wat duidelijkere communicatie had geen kwaad gekund maar voor een (nog maar) 2de editie... geen klagen.

De fietstocht passeert op de top van de moeilijkste beklimmingen van de Vogezen. Beklimmingen die we kennen uit de Tour de France: le Grand Ballon (1325m), le Petit Ballon (1139m), le Markstein (1183m), Le Platzerwasel (1182m), la Route des Crêtes (1196m)... Je kan kiezen uit 3 afstanden: 102 km met 2.800 HM, 137 km met 3.800 HM of 179 km met 4.500 HM.

Wij maakten er een toeristisch fietsweekend van, zaterdag een 50 km als 'opwarming' en zondag reden we beiden de 102 km. Zelf ben ik redelijk voorzichtig begonnen aan de rit maar al snel was het duidelijk dat ik 'goeie benen' had en uiteindelijk spijt dat ik niet voor de 137 km gekozen had. Jessy had helaas een mindere dag en hoewel hij eerst van plan was de 179 te rijden bleek de 102 meer dan genoeg.

Een leuk, sportief en geslaagd weekend, waarvoor dank aan Jessy...


IMG_1037.JPG

Fleche de Wallonie met Eddy

27/5/2017

Samen met Eddy heb ik de Fleche de Wallonie gereden, onderdeel van de Cycling Tour. Gezien de hitte kozen we voor de 88 km. Eddy was zonder twijfel in de vorm van z'n leven en ikzelf een beetje op de 'sukkel'. Op elke (lange) beklimming was het voor mij achtervolgen geblazen, eigen tempo was de boodschap. Proficiat Eddy, je hebt echt super gereden!

Op de foto rechts bovenaan poseren we even aan het logement "Aux Ecuries de la Reine" met z'n restaurant "Le Vert de Pommier", waar we al verschillende keren logeerden, een absolute aanrader!

 

"De ultieme fietsuitdaging in Wallonië met een reeks bekende hellingen zoals de Stockeu, de Wanneranval en de Rosier bracht opnieuw ruim 4.000 fietsers op de been. 223, 186, 135 en 88 km waren de mogelijke afstanden, vooral de 135 kilometer was populair bij de sportievelingen. Opvallend: er zakten ook opnieuw een pak Nederlanders af naar Spa.

Niemand minder dan Olympisch kampioen Greg Van Avermaet heeft ook deelgenomen aan de Flèche de Wallonie 2017. Hij deed de 186km als doorgedreven training. Zijn commentaar achteraf maakt de organisatie bijzonder trots: "Dit is de mooiste toertocht van België!", aldus Gouden Greg. 

Het warme weer was ook de organisatie niet ontgaan, dat voor extra waterslangen zorgde tijdens de bevoorradingen." (bron: sport.be)


Dwars door België met Broederlijk Delen

19-5-2017

Een "kort" verslagje van een schitterende tocht dwars door België,  geschreven door Eva Cools.

Vrijdagavond 19 mei vertrokken we vol ongeduld (geladen met fietsen en fietskar) met de trein richting De Panne, klaar voor een tocht waar we allang naar uitkeken. Een uur later dan voorzien kwamen we ginds aan (wegens vertraging van één van de treinen en missen van de connectie) en al meteen bleek dat we niet alleen op het idee gekomen waren om de avond ervoor al ter plaatse te komen. Ibis hotel de Panne leek wel ingenomen door Dwarsfietsers

20 mei. ’s Morgens een stevig ontbijt en dan op weg naar de startplek voor de laatste afspraken alvorens we onze tocht aanvingen van De Panne richting Geraardsbergen. Het eerste stuk van de dag was zoals verwacht vlak, een welkome opwarming voor wat de langste rit van de drie dagen zou worden (152 km). Zoals andere jaren was de route fantastisch uitgewerkt (door El Camino Loco). We passeerden een hele reeks monumenten van de oorlog, De Dodengang en de IJzertoren (Diksmuide), begraafplaatsen van verschillende geallieerde troepen… om uiteindelijk na een dikke 80 km aan de eerste bevoorrading te komen. Na enkele welkome pistolets, een koffietje, energiedrank en aanvulling van de voorraad zetten we de tocht verder. Stilaan veranderde het landschap en kwamen we in de Vlaamse Ardennen, thuishaven van De Ronde van Vlaanderen. De fietsplaatsjes gingen van “Gifgasroute” naar “Ronde van Vlaanderen route” en dat voelden we. Na een dikke 100 km volgde de pittigste beklimming van de dag en misschien we van de hele driedaagse: de Patersberg, gevolgd door de Taaienberg. We vervolgden onze weg en kwamen aan op de eindbestemming: jeugdherberg van Geraardsbergen (gelegen naast domein De Gavers). We overwonnen de muur van Geraardsbergen en de Kapelmuur en reden in volle vaart bergafwaarts naar de slaapplaats. Tijd voor ontspanning met een biertje, BBQ, wandeling in De Gavers en op het einde van de avond nog een kort fotoverslag over Dwars door Burkina Faso en voorstelling van de projecten die we met onze tocht ginds ter plaatse steunen.

21 mei. Rond 8u30 weer op weg voor een tocht van 127 km. De dag begon al klimmend en dat bleef eigenlijk de hele rit zo: een glooiende tocht, op en af, maar nooit echt heel steil. Onderweg spectaculair zicht op het hellend vlak van Ronquiere, met de fiets op de schouder de trap op naar een ravel en middagpauze aan Moulin de Villers (naast de prachtige ruïnes van de abdij van Villers). We kabbelden verder en kwamen rond 16u aan in vakantiepark L’Hirondelle in Oteppe, onze slaapplaats. Een gigantisch park, maar wel een beetje in verval (vergane glorie) … gelukkig zaten wij wat afgescheiden in een hoek met betonnen bungalows. Ideale plek voor een feestje met opnieuw een biertje, leuke gesprekken, … genieten van het prachtig weer en het fijne gezelschap. 

22 mei. De laatste dag alweer van ons driedaags avontuur. We vertrokken rond 8u30 uit Oteppe richting Hoei. We besloten uiteindelijk om de extra lus over de muur van Hoei niet te doen, vanuit het idee dat er ons nog een kleine 2000 hoogtemeters te wachten stonden en het nog vroeg op de dag was. We reden lange tijd langs een ravel en passeerden een hele reeks vroegere treinstations die een andere bestemming kregen. Na de bevoorrading (op 65 km) wachtte de zwaarste en langste klim van de dag. Ook deze dag bleef de hele dag op en af gaan, met iets langere en steilere hellingen dan dag 2. Na een tocht van een dikke 6 uur (127 km) kwamen we aan op het hoogte punt van België: Signal de Botrange (694 m), waar we ook nog de trappen beklommen om op 700 m boven de zeespiegel te staan. Veel tijd om te genieten hadden we niet, want we hadden het idee aangevat om niet met de gezamenlijke bus maar met de trein naar huis terug te keren. Opnieuw op de fiets dus om nog een dikke 20 km naar Verviers te rijden, gelukkig vooral bergaf vanaf Botrange. Rond 20u30 kwamen we moe maar voldaan aan in Londerzeel.

Enkele cijfers:

  • Dag 1 (De Panne à Geraardsbergen): 152 km, 1135 hoogtemeters, 7u05 gefietst

  • Dag 2 (Geraardsbergen à Oteppe): 127 km, 1300 hoogtemeters, 6u13 gefietst

  • Dag 3 (Oteppe à Botrange): 127 km, 1955 hoogtemeters, 6u38 gefietst

  • Van 0 meter naar 694 meter boven de zeespiegel

Het is weer de moeite geweest, herinneringen om te blijven koesteren. Na zo’n tocht besef je dat België toch wel mooier is dan we vaak denken en dat er nog heel wat geëngageerde mensen zijn die zich inzetten om er samen een betere wereld van te maken. Bedankt aan iedereen om te helpen dit mogelijk te maken: mentale steun, babysit, financiële steun... Dikke merci!


De Valckenier Classic

14-5-2017

Zondag heb ik samen met Eddy de Valckenier Classic gereden (waarvoor dank aan Eddy). Het vertrek was aan de garage te Aalst.

Deze 2de editie met een bijzonder mooi parcours richting het landelijke Pajottenland & de prachtige Henegouwse landschappen van (Bas)Silly is een absolute aanrader!

Het parcours was goed bewegwijzerd en op tal van gevaarlijke punter waren er seingevers aanwezig. Er was voldoende bevoorrading voorzien en de leuke (gratis) foto onderaan is mooi meegenomen.

Je kon kiezen tussen 4 afstanden: 25, 55, 90 en 120 kilometer. Wij reden de 90 km en aan het eind stonden er 863 hoogtemeters op onze teller.


IMG_0911.jpg

Een weekendje Rockanje

5-5-2017

Vrijdag samen met Eva al fietsend tot in Roosendaal gereden, een kleine 90 km. Daar nam zij de trein terug naar huis en reed ik nog 75 km verder tot in Rockanje. Aangekomen in het Badhotel even genieten van een lekkere duik in het (ijskoude) zwembad.

Zaterdag kwam Steven aan en hebben we een mooie tocht rond het Brielse meer gefietst met een stop in Brielle waar dan ook het Bevrijdingsfestival gaande was.

Zondag na een stevige wandeling in de duinen gaan eten in het restaurant FG Foodlabs te Rotterdam (1 ster, een aanrader!) en een stadsbezoek (niet zo een aanrader vind ik persoonlijk). Tevens waren we er getuige van enig 'hooliganisme' naar aanleiding van de voetbalmatch Feyenoord versus Excelsior (met een niet zo een prettige afloop voor Feyenoord wat resulteerde in een aardige portie geweld). Dan maar doorgereden voor een bezoek aan Hellevoetsluis en de leuke wijnbar De Tijdgeest.

Maandag nog wat rondgefietst (o.a. in het zand) in het prachtige natuurgebied rond Rockanje. En na een culinaire stop in Yerseke (lees: plateau Fruits de Mer) huiswaarts vertrokken. Super weekend in goed gezelschap!


WTCB fietstocht

1-5-2017

Samen met Eva en Eddy (auteur van de route) hebben we op 1 mei de (omgekeerde) WTCB fietsroute (te vinden op routeyou.com) gereden.

Een bijzonder mooie tocht van 63,7 km met aardig wat pittige beklimmingen (534 hoogtemeters) en met 'last but not least' de Putberg. De route gaat voor 90% langs kleine en rustige wegen, op eentje na allemaal verhard en het aantal kasseistroken is beperkt. 

Een absolute aanrader!


foto.jpg

Philippe Gilbert Classic

30-4-2017

Vandaag dus de Philippe Gilbert Classic gereden samen Jessy (waarvoor dank aan Jessy). Vertrek vanuit Aywaille, een mooie en leuke tocht, een absoute aanrader vind ik zelf!

We kozen voor de 141 km met 13 beklimmingen en 2.500 hoogtemeters. De bekendste van de beklimmingen zijn de Roche aux Faucons, Mur de Huy, Côte de Xhoris en La Redoute. Deze laatste met extra lus er toch nog bijnemen en dit 5 km voor de aankomst hoeft voor mij echt niet hoor :-)

Voor de rest prachtig weer, veel en goede bevoorrading, super dus !

Klein minpuntje, laatste 50 km een sterke wind voltegen (maar da's niemand zijn fout) en een uurtje nodig gehad om uit de parking en Aywaille te geraken !

En onderweg terug een bosbrand tegengekomen, da's ook de eerste keer...

Zoals je op de foto hiernaast kan zien was de 'meester' zelf er ook.

Schermafbeelding 2017-04-30 om 19.44.12.png

Van Luik naar Steinbach

14-4-2017

Een mooie maar onverwacht zware rit. Op een afstand van 105 km kregen we zo maar even 2.188 hoogtemeters te verteren. Beklimmingen tot 26%! Ge zou van minder honger krijgen. En dan op 5 km van de finish de eerste platte band van het jaar...

In Steinbach zelf ben ik dat weekend nog eens gaan MTB'n. Een aanrader! Het iets verder gelegen Houffalize is niet voor niets het 'mekka' van de Belgische MTB. Eind april kan je er terecht voor Roc d'Ardenne, een absolute aanrader (heb ik me laten vertellen).


Naar Porcheresse

7-4-2017

De eerste lange tocht van het jaar, 180 km en 2.200 hoogtemeters. Het 'venijn' zat hem in de staart, het laatste stuk was nog redelijk zwaar. Maar ik heb het tamelijk rustig aangepakt met een gemiddelde van iets meer dan 23 km/u. Mooie tocht maar niet altijd 'racefiets' vriendelijk zoals de foto's onderaan tonen. Routeyou is gemakkelijk maar niet altijd super betrouwbaar vrees ik :-)


Langs het water

5-4-2017

Vandaag gaan fietsen met Koen. Hij op z'n elektrisch ondersteunde Flyer (een geweldig 'machien': www.flyer-bikes.com) en ik op m'n gravelbike van Niner (altijd een plezier: www.ninerbikes.eu.com). In Sint-Amands met de veerboot naar de overkant en dan een stuk de Schelde volgen. Een eind verder ter hoogte van Hamme volgen we de Durme, ook een verrassend mooi stuk, nieuw voor mij. Onderweg komen we een leuk MTB parcours tegen met een bende kinderen die denkelijk op MTB-kamp zijn. Dan verder langs Tielrode naar Temse tot in Rupelmonde. Daar was het de bedoeling de veerboot naar de overkant te nemen maar helaas varen ze daar blijkbaar deze moment van het jaar enkel in het weekend. Dan maar terug naar Temse en daar de brug over en via Weert terug tot in Sint-Amands. Onderweg genieten we nog van een lekkere maaltijd, perfect dus! Bedankt Koen voor de leuke en prachtige tocht... een absolute aanrader voor allen !


De Internationale Connectie...

2-4-2017

M'n zus Sarah en schoonbroer Bruno in de nieuwe Alpub fietsoutfit. Ze wonen nabij Genève in Zwitserland. 


De Ronde van Vlaanderen Cyclo

1-4-2017

Samen genieten van de ronde... en al bij al in een lekker lenteweertje. Bedankt aan Eva, Sigrid, Vera, Eddy en Koen voor de leuke dag !!


Naar de muur (en terug)

28-3-2017

En ook: "De Muur is terug”. Ik denk dat wel ongeveer iedereen in Vlaanderen weet waarover het hier gaat. Ik ben vandaag een toertje gaan fietsen naar die Muur, vanuit Londerzeel eerst Leirekens route volgen en dan de Dender tot in Geraardsbergen. De Muur en Kapelmuur over, iets verder de Bosberg nog en dan via het Pajottenland terug naar huis. Dat maakt juist 125 km en net geen 1.000 hoogtemeters. In een stralende lentezon!

De Muur dus. In 1995 werd deze befaamde kasseiweg uitgeroepen tot monument. De helling van 1.075 meter kent een hoogteverschil van 101 meter tot aan de top, heeft een gemiddeld stijgingspercentage van 9,1% met een maximum van 20%. Ze werd reeds 14 maal opgenomen in de Ronde van Vlaanderen, dit jaar dus voor de 15de keer!

Aan de muur zelf was het een en al bedrijvigheid in voorbereiding op de Ronde. Nog iets om naar uit te kijken… We ride Flanders - 1/4/2017 - www.sport.be/werideflanders


Parel van het Pajottenland

25-3-2017

Vandaag de 'Parel van het Pajottenland' gereden. Samen met Eddy en Jessy. Bij deze heren, bedankt voor het gezelschap tijdens de leuke tocht.

Deze semi-klassieker onder de Vlaamse toertochten is een organisatie van WTC 't Klieksken en vertrekt in Liedekerke. Je kan kiezen tussen 4 afstanden: 60 - 80 - 115 - 130 km. Een leuke tocht in een mooie regio. En in combinatie met het prachtige lenteweer een ideaal begin van het weekend.

De tocht maakt deel uit van de Heroica Classics, in samenwerking met VWB. Meer info op www.heroica.be !


Ename Classic

19-3-2017

Mooie tocht, goed gezelschap en een lekker biertje achteraf. Meer moet dat niet zijn. En de eerste rit in de nieuwe Alpub wieleruitrusting, getest en goedgekeurd !!

Wat betreft de fietstocht reden we de 87 km, met meer dan 1.100 hoogtemeters zeker al de moeite waard.  Een mooi parcours rond Zottegem en Oudenaarde in het hartje van de Vlaamse Ardennen met vertrek in Herzele. Minder bekende hellingen komen aan bod maar daarom zeker niet minder uitdagend. Een ideale voorbereiding op wat nog komen moet...

www.sport.be/cyclingtour


Balenbergroute

10-3-2017

Vandaag samen met Eva de Balenbergroute gaan rijden, een kleine 60 km. Vertrokken en toegekomen aan het Sven Nys Centrum. Na de mooie tocht nog even de cyclocross banden opgelegd en enkele toertjes op het daar aanwezige (vaste) cross parcours gereden. Mijn excuses aan Sven, helaas ben ik ten val gekomen en heb ik daarbij enig schade veroorzaakt aan zijn mooie houten omheining (lees: er los door gevlogen). 'Geen erg' zeggen ze aan de receptie dus drinken we nog een biertje en vertrekken we huiswaarts. Een méér dan geslaagde dag! En proficiat aan m'n vrouw voor haar volharding op het redelijk modderige en zware parcours!!

Het 'belevingscentrum' en de MTB omloop hebben we niet meer kunnen doen wegens geen tijd. Maar we komen zeker terug. Een absolute aanrader :-)

www.sport.be/svennyscyclingcenter


rene_dillen.jpg

René Dillen Classic

5-3-2017

Vanuit Niel, 90 km, de helft wind op kop, veel wind. Op zoek naar een pelotonnetje 'om te schuilen'  maar helaas heel de weg alleen. Maar soit, een streepje zon maakt veel goed.

Ter info: René Dillen is een voormalig profrenner. Hij was actief van 1973 tot 1980. Hij reed onder andere voor de Franse ploegen ‘Sonolor’, ‘Gitane-Campagnolo’ en ‘Lejeune-BP’, de Belgische ploegen ‘C&A’ en in zijn laatste jaar voor de Spaanse formatie ‘KAS-Campagnolo’

Zijn eerste profkoers reed René in Wilrijk, zijn geboortedorp, zelf. Hij zag dat Merckx ontsnapte, maar durfde hem niet remonteren, want zoiets deed je toch niet. Tijdens die wedstrijd gaf hij ook nog zijn drinkbus bier aan Merckx, want toen dronk men nog gerstenat tijdens de koers. Achteraf had hij spijt want Merckx reed lek. René reed ook vijfmaal de Ronde van Frankrijk. Als ploegmaat van Lucien Van Impe loodste hij zijn kopman in 1976 naar de touroverwinning. Die tour en de ontvangst bij Koning Boudewijn met Tourwinnaar Van Impe is hem steeds bijgebleven.

Rene Dillen won zelf onder andere ritten in de Ronde van Normandië, de Ronde van Zwitserland, de Dauphiné, de 4-daagse van Duinkerke en in de Midi Libre.In 1978 was hij ploegmaat van Lucien Van Impe en Eddy Merckx bij de ploeg C&A. In dat jaar werd Merckx 7de of 8ste in de Omloop van het Waasland. Dillen werd er 4de. Na afloop van die wedstrijd kondigde Merckx aan dat het zijn laatste officiële koers was geweest. (Bron: www.inhetwielvaneddymerckx.be)


MTB

2-3-2017

57 km doorheen Londerzeel, Bornem, Puurs... Modder en wind, veel wind. En soms zegt er dan een boom 'krak' :-(


Omloop het Nieuwsblad

26-2-2017

De kop is eraf. De eerste toertocht van het jaar, samen met Eddy. De ene met al wat meer kilometers in de benen dan de andere. Een kleine 70 km, een rustig begin. Onderweg enkele druppels maar gelukkig meer niet. De Molenberg, kort maar krachtig. Kasseien, kasseien en kasseien...

Maakt deel uit van www.proximuscyclingchallenge.be


WVZ Meise

12-2-2017

Wielervrienden Zennevallei, veldrijden dus, te Meise deze keer. Modder en plezier. Stoempen 45 minuten lang. Een nieuwe ervaring maar zeker voor herhaling vatbaar!

www.wvz.be